Ντέμη Καϊα – Καλλιτέχνης

Ντέμη Καϊα – Καλλιτέχνης

Ποια είναι η δική σου Μαντάμ Σουσού;

Κυρία Ζωζώ… πολύ μαντάμ και πολύ Σουσού, είναι ο χαρακτήρας αυτού του θηλυκού εισβολέα! Διαβάζεις την υπεροψία σε όλο της το είναι. Έχει μια ανωτερότητα ολοφάνερη, λίγο αρχέγονη, πάραυτα δικαιολογημένη, την οποία ευθύς αμέσως συγχωρείς.
Εξαιρετικά προσεγμένη, πάντα «στην πένα» όπως θα έλεγε και ο «λαουτζίκος». Ξεχωρίζει είτε βρίσκεται στην ψαραγορά, είτε στα «Κολωνάκια».
Είναι και αυτή η τσαχπινιά, το νάζι, ο τρόπος με τον οποίο «χαϊδεύεται» στους αγαπημένους της, τους δικούς της, τους έμπιστούς της, οι οποίοι είναι βέβαια μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Ζηλιάρα με το παραπάνω, ακονίζει συνεχώς τα νύχια της για καυγά με οποιονδήποτε τολμήσει να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της.
Τελικώς, έχω την εντύπωση ότι μονίμως βρίσκομαι στη «δούλεψη» της και περιέργως το απολαμβάνω κιόλας! Αλλά έτσι είναι οι πραγματικές σταρ: γεννήθηκαν για να απολαμβάνουμε να τις υπηρετούμε.

*η Κυρία Ζωζώ είναι μια θηλυκιά γάτα που σε ηλικία 2 ετών μετακόμισε από τους δρόμους στους οποίους διέμενε σε όχι και τόσο καλή κατάσταση, στο Κολωνάκι. Τώρα είναι 5 χρονών και απολαμβάνει να ατενίζει την Αθήνα από ψηλά, σουλατσάροντας σε έναν υπέροχο κήπο που φτιάχτηκε ειδικά για εκείνη.

Ντέμη Καϊα