Όταν συναντώ έναν άνθρωπο μου αρέσει να φαντάζομαι τι μαλλιά θα του πήγαιναν, ποιο κούρεμα, ποιο χρώμα, ποιό είναι το στιλ του. Είναι ένα παιχνίδι μεταμόρφωσης. Στη πράξη με συναρπάζει να αναδύω τις δυνατότητες κάθε προσώπου στην επιφάνεια. Σκέφτομαι τι ταιριάζει σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Στο χώρο μας έχει διαμορφωθεί μια ομάδα έμπειρων και ταλαντούχων ανθρώπων με συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη. Όταν δημιουργούμε, θέλουμε να δίνουμε μια δυναμική στην κάθε εμφάνιση. Το έργο μας θέλουμε να συνεχίζεται και όχι να μένει στατικό τη στιγμή που ο καθένας κοιτάει στον καθρέφτη.

Η δουλειά που γίνεται έγκειται στη σωστή επικοινωνία με τον κάθε μας πελάτη ξεχωριστά ενώ η ομάδα λειτουργεί συμβουλευτικά, ώστε να καταλήξουμε σε μια custom-made πρόταση.

Για εμάς στιλ είναι η ελευθερία έκφρασης και την αναγνωρίζουμε παντού στις ιδέες, στο δρόμο, στο τρόπο που ζούμε και εν τέλει στη καθημερινότητα μας.

Πριν από περίπου 3 χρόνια ξεκίνησα στο site μου μια ενότητα, τις “γλυκές ιστορίες”, καλώντας γυναίκες στις οποίες επιμελούμαι την εικόνα των μαλλιών τους, να αφηγηθούν την προσωπική τους ιστορία. Αυτή η ιστορία προέκυπτε σύμφωνα με τη δική τους πηγή έμπνευσης όσον αφoρά στο προσωπικό στιλ.

Έμπνευση για εμένα ήταν ο ρόλος μιας γυναίκας που πάντα ήθελε να ξεχωρίζει μέσα απο το στιλ της. Σε αυτό το πρόσωπο βρήκα διέξοδο μέσα από την αγαπημένη μου σειρά “Μαντάμ Σουσού” και κλείδωσα μέσα μου την εικόνα της. Την εικόνα μιας γυναίκας με μια συναρπαστική αφέλεια και ρομαντισμό που φορούσε εκείνα τα ιδιαίτερα καπέλα και ξεπερνούσε με έναν δικό της τρόπο τη δύσκολη πραγματικότητα. Αποτέλεσμα της δικής μου ανάμνησης, και μέσα από την ερώτηση “ποια ειναι η δικη σου Μανταμ Σουσου”, γεννήσαμε διάφορες ιστορίες από ξεχωριστά πρόσωπα. 

Η δική μου Μαντάμ Σουσού, ήταν αυτή η γυναίκα που λειτουργούσε εκτός πλαισίου και στερεοτύπων. Μέσα από την εμπειρία μου και από την ίδια φύση της δουλειάς μου, παρατηρώ συχνά ότι δεν αφηνόμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε τον εαυτό μας. Στα δικά μου λοιπόν μάτια, η πρόκληση είναι να προβάλω την κάθε γυναίκα ξεχωριστά μέσα από την εικόνα των μαλλιών της αλλά και του προσωπικού της στιλ, αυτο που η ίδια αισθάνεται ότι διαθέτει.

Έτσι οι γλυκές ιστορίες εξελίσσονται με την ίδια δυναμική σε ένα πρότζεκτ, το BeingMe που αγκαλιάζει αυτό το προσωπικό στοιχείο, τη μοναδικότητα της κάθε γυναίκας. Το project BeingMe είναι μια τάση που μας λεει “δείξε μου, πες μου ποια είσαι” μέσα από την αφήγηση.

Μαζί με τους συνεργάτες και την ομάδα μου, αφού δημιουργήσουμε το συνολικό image που αντιπροσωπεύει το κάθε πρόσωπο, το αποτυπώνουμε αμέσως μετά σε διαδραστική εικόνα.

Ο σχεδιασμός των μαλλιών μέσα από το κούρεμα, το χρώμα, το στιλ αλλά και η διαδικασία να συνδέονται αυτά τα στοιχεία και με τη συνολική εικόνα, με οδήγησαν πριν από 2 περίπου χρόνια σε μαθήματα σχεδίου μόδας αλλά και στη δημιουργία της δικής μου σειράς ρούχων, τα Lengo by Dimitra Danika, την οποία μπορείτε να ανακαλύψετε στη mini boutique μέσα στο χώρο μου.

Η δημιουργική μου διάθεση με ώθησε στην γέννηση και άλλων συλλογών σε συνδυασμό με την αναπαραγωγή εικόνων, όπως το ergoHAIRo, άρρηκτα συνδεδεμένο με το χτίσιμο ενός ξεχωριστού hairstyle, το Cafe Societe, και το Love your Life, αφιερωμένο στις πολυάσχολες μαμάδες του σήμερα.