Δήμητρα Δανίκα

Τελειώνοντας την βασική μου εκπαίδευση στην Ελλάδα το 1996,ξεκίνησα να εργάζομαι σε κεντρικά κομμωτήρια της Αθήνας ως cooper και stylist για ένα διάστημα πέντε ετών.

Η εμπειρία και οι γνώσεις που αποκόμισα από αυτές τις συνεργασίες καθώς και η ανάγκη μου για δημιουργία νέων πραγμάτων με οδήγησε στο πρώτο, δικό μου κατάστημα το 2001 στο Κολωνάκι.

Παράλληλα ξεκίνησα την μετεκπαίδευση μου και συνεχή ενημέρωση από την Ακαδημία Vidal Sassoon στο Λονδίνο (η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα). Στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια κομμωτικής αλλά και μόδας. Εκπαιδεύτηκα στις ΗΠΑ ( Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες) και στην Ευρώπη (Μιλάνο, Ρώμη, Φλωρεντία, Μπολόνια,Λονδίνο) κοντά σε καταξιωμένους συναδέλφους.

Το 2004 δημιούργησα το νέο μου κατάστημα στην ίδια περιοχή, όπου βρίσκομαι μέχρι σήμερα. Σε αυτό το διάστημα έχω αναλάβει τον σχεδιασμό (hair design) θεατρικών παραστάσεων, ταινιών και διαφημιστικών.

Η μόδα θεωρώ ότι, γεννιέται μέσα από μνήμες, νοσταλγία κ εντέλει προσωπική ολοκλήρωση. Θεωρώ ότι η ταυτότητα κάθε ανθρώπου είναι το αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών ιστοριών και διαδρομών. Αυτό που προσπαθώ να κάνω, μέσα από τη δουλειά μου, είναι να φανερώσω αυτή τη ταυτότητα. Να αναδείξω αυτό ακριβώς που μας κάνει διαφορετικούς.

Η δικές μου ιστορίες μνήμης με οδήγησαν στη δημιουργία του Sugar Nails το 2013 στο Σύνταγμα, η έμπνευση για το οποίο προέκυψε από την ιστορία κοριτσιών που μαζεύονται κάποιο απόγευμα στο σπίτι φίλων τους παίζουν, βάφονται και τρώνε ζαχαρωτά.

Κάπως έτσι οδηγήθηκα δειλά και στον σχεδιασμό της δικής μου σειράς ρούχων “Lengo” συμπληρώνοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δουλείας μου μέσα από το σχέδιο.

Μου αρέσει να συνεργάζομαι με διάφορους δημιουργούς και καλλιτέχνες, εκθέτωντας τα έργα τους στον χώρο μου!

Έχω επίσης συνεργαστεί με την εταιρεία WELLA ως εκπαιδεύτρια πάνω σε ένα πολύ νέο, εξατομικευμένο σύστημα περιποίησης που με ενθουσιάζει για την μοναδικότητα του!

Ιωάννης

Ονομάζομαι Ιωάννης και είμαι στο χώρο της κομμωτικής τα τελευταίο 5 χρόνια. Από μικρός θυμάμαι να λέω στους γονείς μου και στο οικογενειακό μου περιβάλλον, ότι θέλω να γίνω κομμωτής και έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα. Θεωρώ μικρό το ποσοστό στις μέρες που κάνει πραγματικά αυτό που του αρέσει!

Νιώθω ευτυχισμένος που κατάφερα να κάνω αυτό που με γεμίζει και με εκφράζει!
Έμπνευση μου στη δουλεία μου είστε εσείς, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Όπου στοχεύω στο style του κάθε καλεσμένου μου και δημιουργώ.

Φανή

Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, στο χώρο του καλλωπισμού, προσπαθούσα και προσπαθώ κάθε μέρα, στο να εξωτερικευσω τη δική μου αισθητική, σε αυτή τη τέχνη που ονομάζεται κομμωτική.

Το στλ για το καθένα είναι κάτι υποκειμενικό. Κομψότητα όμως, είναι όταν το μέσα είναι τοσο όμορφο όσο και το έξω. Αυτή η φράση της Coco Chanel, ήταν το έναυσμα μου για να ασχοληθώ με την κομμωτική.

Η παλέτα των χρωμάτων στην πραγματικότητα… είναι Ζωντανή!

Αναμειγνύοντας δύο χρώματα, δημιουργείται ένα καινούργιο, δείχνοντας ότι οι συνθέσεις των χρωμάτων είναι ατελείωτες, για αυτό και το κάθε χρώμα έχει τη δική του προσωπικότητα.

Αυτος ο κόσμος των χρωμάτων είναι  που με εντυπωσίασε και με έκανε να ασχοληθώ περισσότερο με το κομμάτι του βαφείου.
Τέλος, η μόδα αλλάζει, το στιλ μένει αναλλοίωτο.

Ντανιέλα

Πάντα μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους…από την εξωτερική τους εμφάνιση μέχρι και την παραμικρή τους κίνηση. Όταν διάβασα αυτό το απόφθεγμα….

“Όποιος δουλεύει με τα χέρια είναι εργάτης…
Όποιος δουλεύει με τα χέρια και το μυαλό τεχνίτης, το μυαλό και την καρδιά καλλιτέχνης.”

Κατάλαβα με τι ήθελα να ασχοληθώ….Αποφάσισα ότι πιο πολύ μ’ εκφράζει ο χώρος της αισθητικής και της περιποίησης των άκρων, παρά η φυσικοθεραπεία την οποία σπούδασα.
Ο στόχος μου τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι να χρωματίζω και την διάθεση σας μέσα από την δουλεία μου!!!Στο κομμωτήριο Δήμητρα Δανίκα θα απολαύσετε υψηλές υπηρεσίες.