Mαριέττα Παπαϊωάννου: graphic designer, digital marketer

Mαριέττα Παπαϊωάννου: graphic designer, digital marketer

Ποια είναι η δική σου Μαντάμ Σουσού;

Η μαμά μου είχε πάντα μια κομψότητα, αυτήν την low profile, καθόλου κραυγαλέα και καθόλου εμμονική 24/7 κομψότητα. Θυμάμαι πόσο μου άρεσε, όταν ερχόταν περιποιημένη στο σχολείο για να ρωτήσει τους δασκάλους πώς τα πήγαινα.

Όταν μπορούσε, τα πουλόβερ ήταν κασμιρένια και τα φουστάνια μεταξωτά, από τον Αλεξανδράκη, την μπουτίκ-έργο τέχνης μιας άλλης εποχής, στην Ερμού. ‘Ο,τι ξέρω από αισθητική – και μάλλον ξέρω κάμποσα- μου το έμαθε εκείνη, χωρίς να μου έχει πει κουβέντα.

Μικρή λοιπόν, ήθελα να γίνω νταλικιέρης, για να φοράω δερμάτινα από την κορφή ως τα νύχια, έτσι το είχα ότι θα ήταν. Παρ’ όλ’ αυτά, η δική μου Madame Sousou στιγμή υπήρξε κοριτσίστικη, κλασική και χιλιοπαιγμένη: Η μαμά λείπει κι εγώ κάνω έφοδο στην ντουλάπα της. Φοράω εκείνο το καλοκαιρινό μεταξωτό φόρεμα με τα πανέμορφα μπλε και κόκκινα σχέδια, (είχε και φαρδιά δερμάτινη σουέντ ζώνη στη μέση;), συμπληρώνω με ψιλοτάκουνα σαντάλια και προσπαθώ να πάρω πόζες κυρίας στον ολόσωμο καθρέφτη της κρεβατοκάμαρας. Μετά πηγαίνω στο μπάνιο, και φυσικά, ξανά μπροστά σε καθρέφτη, απλώνω στο πρόσωπό μου μια κρέμα – την λέγανε Τokalon – και τη διαφημίζω στο αόρατο κοινό μου.

Νομίζω ότι κάποιες φορές, ακόμη και σήμερα, όταν βάζω τα καλά μου, μου κάνουν παρέα στην ετοιμασία, η μαμά μου και εκείνη η 10χρονη Μadame Sousouδίτσα.

Mαριέττα Παπαϊωάννου