Έφη Αλεβίζου – Δημοσιογράφος WomanToc.gr

Έφη Αλεβίζου – Δημοσιογράφος WomanToc.gr

Με ρώτησε ο σοφός γέροντας «ποια είσαι;» κι εγώ του απάντησα ότι δεν έχω ιδέα. «Μπράβο» αποκρίθηκε και μου γύρισε την πλάτη. Το θεώρησα οκέι και συνέχισα τον δρόμο μου. Πίσω από τη διπλωματική μου απάντηση στον σοφό και μετά τη δική του σουρεαλιστική ανταπόκριση, η πραγματικότητα διεκδίκησε τη θέση της, μπας και βάλει κάποια πράγματα σε μια σειρά.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, σε μία γειτονιά των νοτίων προαστίων, με τη δροσιά της θάλασσας να φέρνει αναμνήσεις ενός αιώνιου καλοκαιριού. Το σπάσιμο του πάγου είναι το ζητούμενο: η ζεστή επικοινωνία, η γλυκιά οικειότητα και το ζωηρό γέλιο.

Σπούδασα μάρκετινγκ και δημοσιογραφία, αναζήτησα το νόημα των λέξεων και την πονηρή ισορροπία μεταξύ τους. Δουλεύοντας στα μίντια τα τελευταία 25 χρόνια, επιβεβαίωσα μέσα μου τη δύναμη του ρεπορτάζ: μόνο εάν είσαι παρόν στα πράγματα αυτά συμβαίνουν. Μόνο εάν κουβαλάς βάρος εμπειριών ζωής αυτή μοιάζει ανάλαφρη.

Έχει μία δόση ευγένειας το χιούμορ κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής. Η ζωή τη νύχτα μου φαίνεται πιο ωραία. Η μαγεία των σκιών, η ασάφεια των ζαλισμένων συζητήσεων, ο χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η αποκαμωμένη ικανοποίηση της επομένης και ό,τι αφουγκράζεται την αντισυμβατική πλευρά των στιγμών.

Τα μεσημεριανά τραπέζια με φίλους, η Booba – η τετράποδη, πανέξυπνη φίλη μου, το pilates, οι μπανάνες, η ταινία Only Lovers Left Alive, το Έμφυτο Ελάττωμα του Τόμας Πίντσον, οι ξανθιές μπίρες, η ηλιοθεραπεία, τα αντηλιακά με άρωμα monoi της Ταϊτής, η Ρώμη, η Νέα Υόρκη, η Δονούσα, η βιταμίνη D, το Something about Us των Daft Punk, τα κείμενα με χαρακτήρα, οι τρελούτσικοι συνάδελφοι, ο ένας και μοναδικός έρωτας της ζωής μου. Όλα αυτά με κάνουν σίγουρα χαρούμενη. Και όλα αυτά είναι σημαντικά για μένα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Για αύριο δεν έχω ιδέα. Αλλά όπως είπε και ο σοφός γέροντας, είμαι σε καλό δρόμο.