DIMITRA’S thoughts….on paper

DIMITRA’S thoughts….on paper

1. Εξωστρέφεια

Σβήνω, γράφω, σημειώνω και ξανά από την αρχή, έχω κάμποσα σημειωματάρια εδώ και εκεί και κάθε φορά λέω “τώρα θα τα έχω όλα μαζεμένα σε ένα, για να μην χάνομαι” τελικά δεν το κάνω ποτέ , ίσως είναι και αυτό ένα κομμάτι μου, που με ώθησε στο να ξεκινήσω  την δημιουργία αυτού του blog, ίσως  για να τα έχω όλα κάπου συγκεντρωμένα, ή ίσως τα 15τα  γενέθλια του  χώρου μου φέτος, μου έχουν ξυπνήσει μια τάση για μεγαλύτερη εξωστρέφεια.
Δεκαοχτώ χρόνια πριν ήταν, όταν ξεκίνησα το πρώτο μου κατάστημα. Τα δεκαπέντε από αυτά βρίσκομαι στο τωρινό μου “σπίτι”, το οποίο δημιούργησα με απίστευτη ορμή και διάθεση – αυτό που πάντα φανταζόμουν ότι ήθελα. Ένα χώρο που να μπορώ να εκφράζω την δημιουργικότητα μου γύρω από την εικόνα των μαλλιών και όχι μόνο.

Μέσα σε όλα αυτά αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με παραγωγές γύρω από τον κινηματογράφο και το θέατρο όσον αφορά στο σχεδιασμό μαλλιών. Αναζήτησα ιδέες και τρόπους έκφρασης πέρα από την δουλειά μου, σε μαθήματα διακόσμησης, ζωγραφικής και πιο πρόσφατα σχεδίου μόδας.  Η αισθητική είναι αυτή που με αφορά στο σύνολο, η οποία για εμένα έχει να κάνει με την αρμονία και αυθεντικότητα. Αυτός είναι και ένας λόγος που πάντα με απέτρεπε να ακολουθώ ή να προτείνω στις γυναίκες που αναλαμβάνω την εικόνα  τους, τι είναι τάση ή τι είναι στη μόδα σήμερα.

Θεωρώ ότι ο καθένας από εμάς έχει την δική του προσωπική ταυτότητα και στιλ, ακόμα και αν κάποιες φορές ο ίδιος δεν είναι σίγουρος για αυτό. Αυτό που με κεντρίζει πάντα είναι να ανακαλύπτω και να φωτίζω αυτή  τη πλευρά της κάθε γυναίκας και η μόδα όπως και οι τάσεις να λειτουργούν σαν πηγή έμπνευσης και όχι σαν μανιέρα. Άλλωστε η μόδα εμπνέεται και δημιουργείται από το τι συμβαίνει γύρω μας,  καταγράφεται και στη συνέχεια παρουσιάζεται. Όταν προτείνω μια εικόνα σε μια γυναίκα, συχνά ξεπερνάμε τον «γενικό κανόνα». Το νέο hair design που προκύπτει είναι σημαντικό να ταυτίζεται, να συνομιλεί με το πως η ίδια αισθάνεται ότι είναι σήμερα, ποια είναι η καθημερινότητα της, η διάθεσή της, λαμβάνοντας υπόψη αναλυτικά τα χρώματά της επιδερμίδας της, των ματιών της και το σχήμα του προσώπου της. Το ζητούμενο είναι η εξατομίκευση. Άλλωστε οι επιλογές μας πάντα είναι πολύ περισσότερες από μία, άρα αυτό που χρειάζεται είναι να καταλήξουμε στην ιδανική επιλογή, τη δεδομένη στιγμή.

Φέτος, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια  λειτουργίας και με μια  διάθεση για πάρτυ μέσα σε όλα τα άλλα, θα μοιραζόμαστε εδώ συχνά πυκνά, ιδέες, σκέψεις, γύρω από τα μαλλιά, την εικόνα, το στιλ, τις γυναίκες, αλλά όχι μόνη μου, θα είμαι μαζί με γυναίκες που θέλουν να εκφράσουν και έχουν την διάθεση να μοιραστούν την δική τους ματιά στο  σήμερα ή και στο χθες.

Σοφία Ορφανίδη και Μαίρη Λούση ανυπομονώ!

Loading…