Ξανθά μαλλιά και τώρα και πάντα!

Ξανθά μαλλιά και τώρα και πάντα!

Τα ξανθά μαλλιά ήταν πάντα στο επίκεντρο. Είναι το φως που αντανακλάται και φωτίζει το” γύρω” του, είναι αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει στην Μεσόγειο και ως γνωστόν αυτό που δεν έχεις είναι αυτό που επιθυμείς περισσότερο.
Πως όμως μπορείς να διατηρήσεις ένα υπέροχα λαμπερό “υγιές” ξανθό χρώμα?


Ξεκινώντας, το πρώτο βήμα είναι να βρεθεί η ιδανική απόχρωση σύμφωνα με την επιδερμίδα σου, αλλά και το ύψος τόνου που σε κολακεύει. Ένας πολύ γενικός κανόνας είναι, όταν μιλάμε για θερμές επιδερμίδες μένουμε σε ζεστές αποχρώσεις ενώ όταν μιλάμε για ψυχρές επιδερμίδες προτιμάμε και τις ψυχρές αποχρώσεις στα μαλλιά.
Στην συνέχεια θα πρέπει να σκεφτείς τον δικό σου διαθέσιμο χρόνο έτσι ώστε να μπορείς να είσαι πιστή στην επίσκεψη σου στο κομμωτήριο για την ιδανική εικόνα του ξανθού σου, από αυτό επίσης θα εξαρτηθεί και η τεχνική εργασία που θα ακολουθήσει, αν δεν μπορείς να δεσμευτείς σε μηνιαία βάση θα προτιμήσεις τεχνικές όπως τα highlights, babylihts, painting ή balleyage.
Ένα επιπλέον tip και βασικό για την εικόνα του ξανθού σου είναι να υπάρχει παραπάνω από μια αποχρώσεις, ώστε να δείχνει το χρώμα σου πολυδιάστατο και” φυσικό “ακόμα και αν μιλάμε για πολύ πιο ανοιχτό από την φυσική σου βάση.

Αφού λοιπόν καταλήξεις σε ένα προσωποποιημένο χρώμα , θα πρέπει να σταθείς στην διαδικασία με την λιγότερο δυνατή επιβάρυνση των μαλλιών σου και να ακολουθηθεί πιστά.
Ξεκινώντας λοιπόν ένα πολύ βασικό βήμα είναι να χρησιμοποιηθεί κατά την διαδικασία του ξανοίγματος προϊόν plex ώστε να κρατά τους δεσμούς της τρίχας αδιάσπαστους.

Στην συνέχεια θα πρέπει να ενημερωθείς και να περάσεις από το στάδιο της συμβουλευτικής γύρω από το σύστημα περιποίησης που θα πρέπει να έχεις ως προς την φροντίδα και διάρκεια του νέου σου χρώματος.
Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείς πρώτα είναι ένα σαμπουάν colorsave το οποίο θα είναι πολύ χαμηλό σε θεϊκό άλας ώστε να έχεις την λιγότερη δυνατή απώλεια χρώματος αλλά και με σύμπλεγμα πρωτεϊνών αμινοξέων και θρέψης κατάλληλο για την προστασία της δομής της τρίχας. Αναλόγως και conditioner καθώς και μάσκα μαλλιών σε εβδομαδιαία βάση. Όσο αφορά το styling θα πρέπει να έχεις ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν καθώς επίσης ένα leave in έλαιο η κρέμα , ιδανικά μοριακής σύστασης ώστε να εισχωρεί στο εσωτερικό της τρίχας κατάλληλο για την επανασύνδεση των δεσμών της.
Μέσα από την εμπειρία μου έχω δει ότι όταν έχεις το κατάλληλο ξανθό χρώμα είναι δύσκολο να το αποχωριστείς μιας και όπως έχει πει η Heidi Klum “going blonde is like buying your shelf a light.”