Elle Mag: Δήμητρα Παπαδοπούλου – Πειραματίζεται με το στυλ της και σε προκαλεί να κάνεις το ίδιο

Elle Mag: Δήμητρα Παπαδοπούλου – Πειραματίζεται με το στυλ της και σε προκαλεί να κάνεις το ίδιο

Τα μαλλιά σου λένε πολλά περισσότερα για την προσωπικότητά σου από όσα νομίζεις! Αυτό υποστηρίζει η hair expert, Δήμητρα Δανίκα, μέσα από την στήλη της «Being Me», όπου φιλοξενεί δυναμικές γυναίκες με προσωπικό στυλ, οι οποίες αναγνώριζαν πάντα τον εαυτό τους μέσα στην διαδικασία της αλλαγής, είτε αυτή ήταν μικρή είτε μεγαλύτερη.
Ένα project που μαγνήτισε εξαρχής την προσοχή μας. Εδώ το στυλ έχει τον πρώτο λόγο. Το προσωπικό στυλ όμως, εκείνο που δεν υπακούει σε κανόνες, σε πρέπει, στο σωστό και το λάθος. Και το όνομα αυτούBeing MeΠίσω από αυτή την ιδέα κρύβεται η hair expert, Δήμητρα Δανίκα, η οποία όχι μόνο είχε μεγάλη αδυναμία και θαύμαζε τις «γυναίκες» από πολύ μικρή αλλά πάντα προσπαθούσε να ψυχοφραφήσει τις αλλαγές, τις οποίες έκαναν στην εμφάνισή τους. Η ιδέα υπήρχε σχεδόν από πάντα! Μεγαλώνοντας σε μια συνοικία του κέντρου μέσα σε ένα κομμωτήριο-σπίτι, η Δήμητρα περιτριγυριζόταν πάντα από γυναίκες, τις οποίες λάτρευε για τις ξεχωριστές πτυχές της προσωπικότητάς τους. Παρατηρούσε τα πάντα γύρω από τον κόσμο τους… Τα μαλλιά, τα ρούχα, τις κινήσεις τους, τις απαιτήσεις τους… Ήξεραν, ξέρουν και πάντα θα ξέρουν τι θέλουν, ακόμα και αν δεν μπορούν ορισμένες φορές να το εκφράσουν. Η αγαπημένη της ηρωίδα ήταν η Μαντάμ Σουσού. Θυμάται να την παρακολουθεί με την γιαγιά της και μετά να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται ξανά ντυμένη με διάφορα περίτεχνα, αυτοσχέδια κοστούμια και πελώρια καπέλα. Αυτό ήταν η αρχή για να συνειδητοποιήσει πως το τι κάνει με τα μαλλιά της, το πως συνδυάζει τα ρούχα της, ήταν για εκείνη ένα μέσο διασκέδασης.

Λίγο καιρό πριν ήρθε αντιμέτωπη με μια άλλη εκδοχή της Μαντάμ Σουσού, εκείνη που υποδύθηκε η ταλαντούχα Δήμητρα Παπαδοπούλου. Και η Δήμητρα συνάντησε την Δήμητρα. Η δημοφιλής ηθοποιός ήταν πάντα ένα πρότυπο γυναίκας για την έμπειρη hair expert, αφού σε όλη την μακροχρόνια πορεία της στο χώρο έμεινε πιστή στον εαυτό της και αναλλοίωτη. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου δέχτηκε την πρόκληση του «Being Me» και αφέθηκε στην Δήμητρα Δανίκα προκειμένου να μεταμορφώσει μια πλευρά του εαυτού της, που έπρεπε να φωτιστεί.

«Βρέθηκα στους δρόμους με ταγάρι και αμπέχονο. Η σεξουαλικότητα και ο ρομαντισμός ούτε στα ρούχα ούτε στη συμπεριφορά μου ήταν επιτρεπτός, ειδικά την εποχή που ήμουν φοιτήτρια..εγώ κυρίως ήμουν αυτή που δεν με άφηναΜεγάλωσα με τη αίσθηση ότι όσο πιο πολύ φιμώνεις τη θηλυκότητα τόσο πιο ευυπόληπτη είσαιΑπό την άλλη δε με βοηθούσαν και τα κορίτσια που υπογράμμιζαν τη θηλυκή σεξουαλική τους πλευρά με ένταση. Με απωθούσε η σωματική πρόκληση, με γοήτευε περισσότερο η πνευματική». Κάπως έτσι η Δήμητρα Παπαδοπούλου περιγράφει την πρώτη της επαφή με το στυλ στην Δήμητρα Δανίκα, όταν εκείνη αποφάσισε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φιλοξενήσει την γυναίκα-ηρωίδα της στη στήλη «Being Me».

 Δείτε εδώ το άρθρο στο elle