Τα μαλλιά μας, η ηλικία τους, και ένα πλάνο νεότητας. 

 Τα μαλλιά μας, η ηλικία τους, και ένα πλάνο νεότητας. 

Τα μαλλιά μας όπως και το δέρμα μας έχουν συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτές προκύπτουν από την πυκνότητα, την ποιότητα, την ηλικία τους, τη φυσική τους κατάσταση, (ίσια, σγουρά, σπαστά), τη χρωματική τους ταυτότητα, αλλά και από τον τρόπο που τα μεταχείριζεσαι καθημερινά.
Ακολουθώντας το παρακάτω πλάνο θα δώσεις στα μαλλιά σου την καλύτερη δυνατή τους εικόνα, και θα διατηρήσεις τη νεότητα τους, μιας και η εικόνα τους είναι ένα μέσο που ενισχύει σημαντικά την αυτοπεποίθηση μας.

                 

Η διαδικασία ξεκινάει από το λούσιμο. Χρειάζεται να έχεις βρέξει πολύ καλά τα μαλλιά σου και στη συνέχεια να κάνεις ένα απαλό μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού σου, αποφεύγοντας να εμπλακούν τα μήκη σου ώστε να αποτρέψεις τη φθορά που μπορεί να προκαλέσει η τριβή μεταξύ τους.

“Είναι πολύ σημαντικό να έχεις βρει το κατάλληλο σύστημα περιποίησης για τις ανάγκες σου.”

Αν έχεις βαμμένα μαλλιά θα επιλέξεις shampoo χωρίς θεϊκό άλας, μιας και έτσι θα έχεις πολύ λιγότερη απώλεια χρώματος αλλά και επιπλέον λάμψη.

Αφού έχεις μάθει το ιδανικό για σένα shampoo όταν έχεις μεσαία έως μακρυά μήκη, ιδανικά πρέπει να τα βουρτσίζεις ελαφρά πριν το λούσιμο.  Αυτός είναι ένας τρόπος να τροφοδοτούνται με τα φυσικά έλαια του τριχωτού και επιπλέον αποφεύγεις να τα ξεμπερδεύεις βρεγμένα μιας και σε αυτή την φάση τα μαλλιά σου είναι πολύ πιο εκτεθειμένα σε σπασίματα.

Στη συνέχεια κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ είναι να χρησιμοποιείς conditioner στα μήκη και τις άκρες τους. Τα μαλλιά μας ακόμα και αν είναι φυσικά, είναι απαραίτητη η ενυδάτωση τους έτσι ώστε να επανέρχεται το φυσικό ph στο φυσιολογικό και να κλειδώνουν τα λέπια της τρίχας. Αυτό το ενισχύεις και με χλιαρό έως δροσερό νερό κατά το τελευταίο σου ξέβγαλμα.

Αφού τα έχεις τα ταμπονάρει αποφεύγοντας έτσι την τριβή μεταξύ τους, τους προσφέρεις  επιπλέον τροφή, μια με δύο φορές την βδομάδα με την κατάληλη μάσκα, κλειδώνοντας τέλος όλη την παραπάνω διαδικασία με ένα leave in προϊόν.

Κάτι πολύ σημαντικό που δεν θα πρέπει να ξεχνάς είναι ένα Hair sculp (peeling στο τριχωτό) μία με δυο φορές το μήνα.  Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μεγαλύτερη  ανάπτυξη των  μαλλιών σου γιατί  θα αποσυμφόρησεις τον θύλακα της τρίχας από τους ρύπους που κατακάθονται καθημερινά.

Όπως και η επιδερμίδα μας που ότι τρώμε αντανακλάται στην όψη της, το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Η τρίχα μας αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, αυτή είναι και μια τροφή που τα ενισχύει, καλό είναι λοιπόν να επιλέγεις τροφές με υψηλή απόδοση πρωτεΐνης.

Κάτι εξίσου σημαντικό  που μπορεί να μην το έχεις προσέξει είναι ο ύπνος σου. Αν τα μαλλιά σου είναι ευαίσθητα, οι μαξιλαροθήκες από μετάξι θα τα βοηθήσουν να “γλιστρούν” και να αποφεύγεις έτσι τα σπασίματα και την ψαλίδα. Μπορείς να παρατηρήσεις σε ποια πλευρά κοιμάσαι, και είναι πιθανό να προσέξεις ότι τα μαλλιά σου από αυτή την πλευρά είναι συνήθως πιο “άδεια” από την άλλη.

Αν θέλεις να διατηρείς τα μαλλιά σου μακριά ή θες να τα μακρύνεις, μαζί με το κούρεμα σου μπορείς να τα ενισχύσεις καθαρίζοντας ξεχωριστά την ψαλίδα με την  λεγόμενη τεχνική “dusting”. Είναι μια διαδικασία που γίνεται σε στεγνά μαλλιά κατά την οποία όμως απαιτείται προσοχή έτσι ώστε τα μαλλιά σου να καθαρίσουν από την ψαλίδα τόσο όσο χρειάζεται χωρίς να αδειάσουν στις άκρες.Τέλος, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι τα λαμπερά και υγιή μαλλιά είναι ένα σύμβολο υγείας, νεότητας και φροντίδας προς τον εαυτό μας και ακόμα και αν έχουμε το σωστό για εμάς κούρεμα και χρώμα, ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας τους χάνεται όταν αυτά δεν δείχνουν υγιή.

Η λάμψη των μαλλιών μας όπως και στο μακιγιάζ, μας κάνει πάντα να δείχνουμε πιο φρέσκιες και πιο λαμπερές. Ακολουθώντας το παραπάνω πλάνο, τα μαλλιά σου θα αναζωογόνηθουν και θα αλλάξουν σημαντικά στην όψη.

“Enjoy being part of your hair routine.”