Elle Greece: ΑΠΟΣΤΟΛΗ «ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΑ»: ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ (ΚΑΙ) ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΥΨΗ!

Elle Greece: ΑΠΟΣΤΟΛΗ «ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΛΛΙΑ»: ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ (ΚΑΙ) ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΥΨΗ!

Ακολούθησε πιστά το πλάνο της hair expert, Δήμητρας Δανίκα, και μετάτρεψε τα μαλλιά σου σε talk of the town, χάρη στην νεότητα και τη λάμψη τους.
Τα μαλλιά μας, όπως ακριβώς και το δέρμα μας, έχουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Αυτές προκύπτουν από πολλούς παράγοντες όπως την πυκνότητα, την ποιότητα, την ηλικία, την φυσική τους κατάσταση(ίσια, σγουρά, σπαστά), την χρωματική τους ταυτότητα, αλλά φυσικά και από τον τρόπο με τον οποίο τα μεταχειριζόμαστε σε καθημερινή βάση. Η Δήμητρα Δανίκα, κορυφαία hair expert, μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες συμβουλές περιποίησης, ώστε τα μαλλιά μας να δείχνουν πάντα λαμπερά και απόλυτα υγιή.
1

Ξεκινάμε με τα βασικά… Σαμπουάν!

Η διαδικασία ξεκινάει από το λούσιμο. Χρειάζεται να έχεις βρέξει πολύ καλά τα μαλλιά σου πριν τοποθετήσεις σε αυτά προϊόντα καθαρισμού και στην συνέχεια να κάνεις ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, αποφεύγοντας φυσικά να εμπλακούν τα μήκη. Έτσι θα αποτρέψεις την φθορά που μπορεί να προκαλέσει η τριβή τους. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις βρει το κατάλληλο σύστημα περιποίησης για τις ανάγκες σου. Αν έχεις βαμμένα μαλλιά θα επιλέξεις shampoo χωρίς θειικό άλας, μιας και έτσι θα έχεις πολύ λιγότερη απώλεια χρώματος και θα διατηρήσεις τη λάμψη σε υψηλά επίπεδα. Αν έχεις μεσαία έως μακρυά μαλλιά, ιδανικά πρέπει να τα βουρτσίζεις ελαφρώς πριν το λούσιμο. Αυτός είναι ένας τρόπος να τροφοδοτούνται όλα τα σημεία με φυσικά έλαια. Ταυτόχρονα έτσι θα αποφεύγεις να τα ξεμπερδεύεις βρεγμένα μιας και σε αυτή την φάση τα μαλλιά σου είναι πολύ πιο εκτεθειμένα σε σπασίματα.

2

Ποτέ χωρίς conditioner…

Στην συνέχεια κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ είναι να χρησιμοποιείς conditioner στα μήκη και τις άκρες. Τα μαλλιά μας ακόμα και αν είναι φυσικά έχουν σίγουρα ανάγκη από ενυδάτωση έτσι ώστε να επανέρχεται το φυσικό ph στο φυσιολογικό και να κλειδώνουν τα λέπια της τρίχας. Αυτό μπορείς να το επιτύχεις ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιώντας χλιαρό έως δροσερό νερό κατά το τελευταίο σου ξέβγαλμα.

3

Και περνάμε στα extra(δάκια)

Αφού ταμπονάρεις τα μαλλιά σου, αποφεύγοντας έτσι την έντονη τριβή μεταξύ τους, αξίζει να τους προσφέρεις επιπλέον «τροφή». Μια μάσκα (κατάλληλη για τα δικά σου μαλλιά) είναι ό,τι πρέπει, ειδικά αν την χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα. Τέλος, κλείδωσε όλη την παραπάνω διαδικασία με ένα leave in προϊόν. Κάτι πολύ σημαντικό που δεν θα πρέπει να ξεχνάς είναι ένα hair sculp (peeling για το τριχωτό της κεφαλής).  χρησιμοποιώντας αυτό 1-2 φορές το μήνα, θα έχεις μεγαλύτερη  ανάπτυξη των μαλλιών σου γιατί  θα αποσυμφορήσεις τον θύλακα της τρίχας από τους ρύπους, που κατακάθονται καθημερινά.

4

Οι καθημερινές σου συνήθειες επηρεάζουν τα μαλλιά σου!

Όπως και η επιδερμίδα μας επηρεάζεται ανάλογα με το τι τρώμε, το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Η τρίχα μας αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, για αυτό και η τελευταία είναι μια καλή τροφή που τα ενισχύει. Κάτι εξίσου σημαντικό, που μπορεί να μην έχεις προσέξει, είναι ο ύπνος σου. Σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι τα μαλλιά ταλαιπωρούνται έντονα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν τα μαλλιά σου είναι ευαίσθητα, οι μαξιλαροθήκες από μετάξι θα τα βοηθήσουν ώστε να αποφευχθούν τα σπασίματα και η ψαλίδα.

5

Πλούσιο, μακριά μαλλιά

Αν θέλεις να διατηρείς τα μαλλιά σου μακριά η θες να τα μακρυνεις, μαζί με το κούρεμα σου μπορείς να τα ενισχύσεις καθαρίζοντας ξεχωριστά την ψαλίδα με την λεγόμενη τεχνική “dusting”. Είναι μια διαδικασία που γίνεται σε στεγνά μαλλιά κατά την οποία όμως απαιτείται προσοχή έτσι ώστε τα μαλλιά σου να καθαρίσουν από την ψαλίδα τόσο όσο χρειάζεται χωρίς να αδειάσουν στις άκρες.

Διαβάστε το άρθρο εδώ