Στο σπίτι με τη #Mary

Στο σπίτι με τη #Mary

Ρουα Ματ.

Τα μάρμαρα να είναι ματ!! Άκουσα τον εαυτό μου να λέει μέσα στο σπίτι μετά από συζήτηση που είχα για να καταλήξουμε επιτέλους τι θα ζητήσουμε από τον μάστορα.. Ανατρίχιασα γιατί μου φάνηκε πολύ μακάβριο.

δεδομένου των εποχών.. και αμέσως για να το ελαφρύνω, να το ξορκίσω είπα: ρουά ματ ..τα μάρμαρα να είναι ματ!!!

Είμαι 6 μέρες στο σπίτι.. Πότε μου φαίνεται οτι μετράω μια μέρα και πότε αιώνες.!! Στην οικογένειά μου αυτό που μας άρεσε ήταν να είμαστε εκτός σπιτιού!! Όχι αναγκαστικά όλοι μαζί.. Από μικρούλα ήμουν σουρτούκο. Έτσι έχω μάθει και την κόρη μου….

Και τώρα 2 βδομάδες καραντίνα.

Quarantaine!!Και όμως κάπως αυτό το συνηθίσαμε..και με λίγη ικανοποίηση και χαρά που ακούμε τις εντολές, που αναλαμβάνουμε την ατομική μας ευθύνη, που ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά.. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπω την κόρη μου όταν γυρνάμε σπίτι, από την καινούργια μας συνήθεια, τη βόλτα γύρω από το τετράγωνο, να τρέχει έξω στο μπαλκόνι να βγάζει παπούτσια , μπουφάν και μετά να απλώνει τα παχουλά χεράκια της στο νιπτήρα να της τα πλύνω με το “αντιπισιτιπτικό” όπως λέει..

Αυτό που με παρηγορεί με την όλη κατάσταση είναι η σκέψη ότι μέσα σε αυτή τη παύση κάπως ο πλανήτης μας θα ξεκουραστεί!!! Ε? Φαντάζομαι τη θάλασσα να γεμίζει ψάρια, την ατμόσφαιρα να είναι καθαρή και μετά τα υπεραισιόδοξα σενάριά μου ότι οι πάγοι σταματάνε να λιώνουν, ότι η ανθρωπότητα θα πάρει ένα μεγάλο μάθημα και ότι θα υπάρχει παντού ειρήνη, χαρά κτλ…

Πάντως η άνοιξη είναι σταθερή στο πρόγραμμά της..προχωράει κανονονικά..

-Για δες καιρό που διάλεξε ο χάρος να με πάρει , τώρα π’ ανθίζουν τα κλαδιά και βγαζ’ η γη χορτάρι….

Τώρα το σκέφτηκα..συγχωρέστε με..black humor..

Όταν τελειώσουν όλα, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να κάνω ένα μεγάλο πάρτυ, να χορεύουμε όλοι μαζί, μικροί μεγάλοι! Έχω να δώσω πολλές αγκαλιές και φιλιά!! Και δώρα!! Θέλω να πάρω πολλά δώρα στους φίλους μου! Και επειδή μάλλον δε θα έχω τόσα χρήματα πρέπει να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω με τα χεράκια μου…

Να πλέξω; Να ράψω; χρόνος υπάρχει…

έκπληξη λοιπόν…..

Staying alive λοιπόν…

Σπίτι λοιπόν …