Στο σπίτι με την #Εμμανουέλα

Στο σπίτι με την #Εμμανουέλα

Ευτυχώς, η δουλειά μου είναι στον χώρο της digital διαφήμισης και μπορώ να δουλεύω από το σπίτι αυτές τις μέρες, ασφαλής, στη βολή μου, στο σπίτι μου που αγαπώ και έχω φτιάξει όπως ακριβώς θέλω.

Για αυτό δεν έχω λόγο να παραπονιέμαι, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που κυριολεκτικά παλεύουν με το θεριό. Ναι, η αγορά έχει πτώση, θα χάσουμε έσοδα, θα δυσκολευτούμε και θα κληθούμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη διαβίωσή μας. Αλλά όσοι μένουμε στο σπίτι, στην άνεσή μας, συνεχίζουμε και δουλεύουμε και έχουμε κοντά μας έστω και έναν αγαπημένο άνθρωπο, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.
Απολαμβάνω περισσότερο τον άντρα μου, τα σκυλιά μου, το φωτεινό μου σαλόνι, μαγειρεύω περισσότερο και τρώω φρέσκο φαγητό και κάνω τα μποτέ μου για να μην είμαι εντελώς μαραμένη όταν ξαναβγώ εκεί έξω.
Βγαίνουμε μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, για τις 2 μικρές βόλτες των σκυλιών και το super market, και παίρνουμε βαθιές ανάσες. Η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει πολύ τώρα που δεν κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα και οι μυρωδιές της άνοιξης έχουν αρχίσει να σε μαγεύουν.
Όπως σε κάθε κρίση, έτσι και τώρα, παίρνουμε μαθήματα. Βρίσκουμε χαρά στα απλά, εκτιμάμε περισσότερο τους ανθρώπους μας, όλα τα αγαθά της ζωής, και μαθαίνουμε πώς να μην είιμαστε κακομαθημένοι, απαιτητικοί και ανυπόμονοι. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό το αναγκαστικό #ΜένουμεΣπίτι είναι σαν διαλογισμός.
Τονίζω και πάλι: όλα τα παραπάνω ισχύουν για όσους από εμάς εχουμε την πολυτέλεια να καθόμαστε σπίτι.
Είμαι τυχερή και για έναν ακόμα λόγο: αγαπώ τη μοναξιά. Έμενα πολλά χρόνια μόνη μου, πριν παντρευτώ, και αγαπώ τον εαυτό μου, μπορώ να μείνω μόνη μαζί του. Όσοι δεν έχετε ακόμα ζήσει μόνοι σας με τον εαυτό σας, είναι μια ευκαιρία τώρα για εσωτερικές αναζητήσεις. Διαβάστε φιλοσοφία και ψυχολογία, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε περισσότερο τον εαυτό σας, αλλά και τους γύρω σας.
Και μην ξεσπάτε τα νεύρα σας σε ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα και παλεύουν το ίδιο με εσάς να επιβιώσουν. Όλος αυτός ο (δικαιολογημένος) εκνευρισμός που υπάρχει στην ατμόσφαιρα μπορεί να καταλαγιάσει, αν επικρατήσει η λογική και αν ο καθένας από εμάς επιβάλλει την ηρεμία στον εαυτό του.
Συγγνώμη που ακούγομαι σαν life coach χωρίς να είμαι, είμαι απλά ένας άνθρωπος που αγαπά την ηρεμία. Είμαι φύσει αισιόδοξη και αντιμετωπίζω τις δύσκολες καταστάσεις με ηρεμία και ψυχραιμία. Δεν έχω πρόθεση να κουνήσω το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά μην βγάζετε κακία χωρίς λόγο στους συνανθρώπους σας. Πριν εκδηλώσετε ένα αρνητικό συναίσθημα, πάρτε λίγα δευτερόλεπτα να το ξανασκεφτείτε. Πάρτε βαθιές ανάσες και προσπαθήστε να σκεφτείτε λογικά επιχειρήματα που θα σας πείσουν για το αντίθετο.
Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι τρώω περισσότερο και σίγουρα θα παχύνω μέχρι να ανοίξει και πάλι το γραφείο. Δεν αγαπώ ιδιαίτερα και τη γυμναστική, οπότε δεν είμαι από αυτούς που θα κάνουν αερόμπικ στο σαλόνι. Θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες να τρώω λιγότερο, αλλά πραγματικά τα γλυκά μου φτιάχνουν τη διάθεση. Θα ταυτιστείτε πολλοί με αυτό, το ξέρω. Αλλά σκεφτείτε το κακό που κάνουμε στον οργανισμό μας, με τόση ζάχαρη και καθισιό. Πριν 3 χρόνια ξεκίνησα το #μηφασβλακείες και μπορείς να βρεις σχετικές αναρτήσεις σε αυτό το hashtag και το highlight στο instagram, αλλά και στο blog μου eatingaround.gr, στην ενότητα #LikeAblonde.
Σε αυτό το διάστημα, το έχω προδώσει πολλές φορές αυτό το χάσταγκ και περνάω περιόδους που τρώω πολλές βλακείες, αλλά μετά από λίγο θυμώνω με τον εαυτό μου και ξεκινώ πάλι από την αρχή να προσέχω τη διατροφή μου. Υπάρχουν υγιεινές επιλογές για όλα τα γούστα, να ψάχνετε πάντα τις εναλλακτικές, μην πηγαίνετε στην εύκολη λύση, τα κρουασάν και τις ζαμπονοτυρόπιτες. Δείτε τις ιδέες που προτείνω και προσαρμόστε τις στις δικές σας προτιμήσεις.
Γενικά, εύχομαι το τέλος αυτής της κρίσης να μας βρει όλους καλύτερους σε πολλά επίπεδα. Πιο διαβασμένους, πιο αδύνατους, πιο ξεκούραστους.
Εύχομαι ο καθένας να μπορέσει να αναπληρώσει αυτό που του έλειπε τόσο καιρό λόγω πολλής δουλειάς. 
Δεν θα σας δώσω το tip που δίνουν όλοι: να ντύνεστε και να βάφεστε όταν δουλεύετε στο σπίτι, σαν να πηγαίνετε στο γραφείο. Προσπάθησα να το κάνω, αλλά δεν τα κατάφερα. Είμαι όμως πάντα περιποιημένη, γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, θέλω να βλέπω τα μαλλιά μου αφράτα και χτενισμένα και τα νύχια μου βαμένα. Όπως βολεύεται ο καθένας, μην πιέζεστε. Αγαπήστε τον εαυτό σας και αν θέλετε να αλλάξετε κάτι μέσα σας και έξω σας, στην εμφάνιση ή στο σπίτι σας, ίσως τώρα είναι η ευκαιρία!
Ακολουθήστε με και στο instagram να τα λέμε! Και εννοείται ότι πρέπει να τηρείτε το #ΜένουμεΣπίτι.
Stay Home
Stay Safe
Εμμανουέλα Κόκκαλη
food blogger – eatingaround.gr
Account Manager – Socialab.gr
instagram – emmaforeatingaround