Τα DOs and DONTs των μαλλιών σου όσο #μένουμεσπίτι

Τα DOs and DONTs των μαλλιών σου όσο #μένουμεσπίτι

Τα μαλλιά μας είναι το μόνο μέρος τους σώματος μας που μπορούμε να το δούμε άμεσα να αλλάζει δραματικά και να μας μεταμορφώνει.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχουν μια από τις πρώτες θέσεις στην εμφάνιση μας.

Ακριβώς για αυτό είναι πολύ σημαντικό τώρα να γνωρίζεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίοδο του αποκλεισμού και με τα μέσα που διαθέτεις.

Το πιο σημαντικό και μεγαλύτερο δώρο  που μπορείς τώρα να τους προσφέρεις είναι η συστηματική κι εντατική τους περιποίηση μαζί με κάποια tips που μπορείς να ακολουθήσεις ανάλογα με την ποιότητα τους.

Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά είναι μια ευκαιρία τώρα να παρατείνεις το καθημερινό σου λούσιμο σε πιο αραιό ούτως ώστε να αρχίσει να εξισορροπεί η λιπαρότητα τους δέρματος της κεφαλής. Όσο πιο συχνά τα λούζεις, τόσο περισσότερο φυσική λιπαρότητα εκκρίνεται. Σταδιακά θα δεις το δέρμα του κεφαλιού σου να επανέρχεται σε πιο κανονικό. Bonus tip: απέφυγε το πολύ ζεστό νερό στο λούσιμο σου.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι να διατηρείς την βούρτσα σου καθαρή έτσι ώστε να μην επαναφέρεις την λιπαρότητα στο καθαρό σου δέρμα.

Την ίδια τακτική όσο αφορά το λούσιμο θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις και αν τα μαλλιά σου είναι από μέτρια χοντρά έως σγουρά και frizzy. Σε αυτή την περίπτωση τα φυσικά έλαια του δέρματος του κεφαλιού σου θα τροφοδοτήσουν τα μήκη και τις άκρες τους.

Αν δεν έχεις τρόπο να προμηθευτείς επαγγελματικά προϊόντα για την απαραίτητη ρουτίνα περιποίησης τους, μια diy μάσκα με aloe Vera είναι αρκετά βοηθητική.

Αυτό που πρέπει να αποφύγεις  είναι το βάψιμο των μαλλιών σου μόνη σου, ειδικά αν δεν το έχεις ξανατολμήσει. Ο αποκλεισμός της καραντίνας κάποια στιγμή θα τελειώσει, απέφυγε όσο μπορείς τα πειράματα μόνη σου  και αντ’ αυτού επικεντρώσου στη φροντίδα τους.

Μια καλή ιδέα είναι να αρχίζεις να ενημερώνεσαι και να ψάχνεις εικόνες για το τι θα ήθελες να αλλάξεις στα μαλλιά σου μετά.

Κάνε ένα κολάζ με αυτά και σκέψου ότι μετά από πολύ μεγάλες αλλαγές στην  ζωή μας ένα από τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τα μαλλιά μας.

Εδώ θα κολλήσω το ξακουστό ρητό της Coco Chanel “a woman who cuts her hair is about to change her life”.

Δες το λοιπόν σαν ένα παιχνίδι προετοιμασίας με  hair board ideas, το οποίο θα σε βοηθήσει να φανερώσεις πλευρές του εαυτού σου που ονειρεύεσαι.

Αν βάφεις τα μαλλιά σου επειδή είναι λευκά και σε δυσκολεύει η εικόνα τους μπορείς να προμηθευτείς ένα spray με χρώμα για κάλυψη σε κάθε λούσιμο.

Σε χειρότερη περίπτωση, πέρασε με βαφή μόνο τα σημεία που φαίνονται (κροτάφους και χωρίστρα) με μια βάση κοντά στο χρώμα της βαφής σου και ίσως  λίγο πιο ανοιχτή, ούτως ώστε να μην δυσκολευτεί ο κομμωτής σου να επαναφέρει τα μαλλιά σου στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που πάντα δυσκολεύονταν να δοκιμάσουν διαφορετικα hair styles, λόγω απειρίας η έλλειψης χρόνου είναι μια ευκαιρία να πειραματιστείς, ανακάλυψε ιδέες για hairbraids μιας και η άνοιξη/καλοκαίρι είναι μια σούπερ περίοδος για boho looks.

Δες όλο το παραπάνω σαν μια ευκαιρία και ένα παιχνίδι φροντίδας προς τα μαλλιά σου και τον εαυτό σου, εκμεταλλεύοντας τον ελεύθερο σου χρόνο.