10 tips για τα μαλλιά σου για όσο διάστημα #μένουμεσπίτι

10 tips για τα μαλλιά σου για όσο διάστημα #μένουμεσπίτι

Μην αφήσεις το #socialdistancing να καταστρέψει την αυτοπεποίθησή σου αλλά και τα μαλλιά σου. Γι’ αυτό η hair expert, Δήμητρα Δανίκα σου προτείνει αυτά τα 10 πολύτιμα hair tips:

1

Δημιούργησε μια ρουτίνα 5 λεπτών καθημερινά για ένα μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σου με ήπιες κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό του κεφαλιού σου. Αυτή η κίνηση δημιουργεί υπερεμια και βοηθάει στην ενδυνάμωση των μαλλιών σου από τον θυλακα της τρίχας.

2

Παρόλο που είσαι μέσα μην παραλείπεις σε κάθε λούσιμο το conditioner και την full ενυδάτωση των μαλλιών σου γιατί πέρα από την καλύτερη εικόνα που σου δίνει, μιας και λειαίνει την τρίχα, είναι απαραίτητο για να αποφύγεις τα σπασίματα και την φθορά τους λόγω αφυδάτωσης.

3

Φρόντισε να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου καθημερινά με κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, εκτός αν είναι σγουρά.

Ενώ έτσι κάνεις ένα ήπιο μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σου ενυδατώνεις και τα μήκη τους με τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στην ρίζα τους.

4

Μια φορά την βδομάδα μην αμελήσεις την μάσκα μαλλιών σου.

Σε περίπτωση που δεν έχεις προλάβει να προμηθευτείς το κατάλληλο προϊόν, αν έχεις στην γλάστρα σου αλόε, μια DIY μάσκα θα σε βοηθήσει. Δεν έχει την δύναμη να αντικαταστήσει ένα επαγγελματικό προϊόν αλλά θα σου προσφέρει μια ήπια ενυδάτωση.

5

Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, μπορείς αφού τα ταμποναρεις  με μια πετσέτα  να κάνεις  το μασάζ με κυκλικές κινήσεις που είπαμε παραπάνω. Αν έχεις λεπτά μαλλιά αυτή η διαδικασία καθώς στεγνώνουν τους προσφέρει όγκο ενώ αποφεύγεις την θερμότητα.

6

Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή λόγω άνοιξης να χρησιμοποιείς όσο πιο συχνά μια lotion ενδυνάμωσης για το τριχωτό σου κατά της τριχόπτωσης.

7

Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά  και τα λούζεις καθημερινά ειναι μια ευκαιρία τώρα που μένεις σπίτι να παρατείνεις το λούσιμο σου σταδιακά 1 έως 2 μέρες παραπάνω. Αυτό σταδιακά θα εξισορροπείσει την λιπαρότητα στο δέρμα του κεφαλιού σου.

 

8

Τώρα που μπορεί να παραμείνεις στο κρεβάτι ή στον καναπέ λίγο παραπάνω μην ξεχνάς να έχεις τα μαλλιά σου μαζεμένα με ένα υφασμάτινο κοκαλάκι. Έτσι αποφεύγεις τα σπασίματα από τα λαστιχένια κοκαλάκια αλλά και από την φθορά που δημιουργείται  με τα μαξιλάρια.

9

Αν τα μαλλιά σου είναι από  μεσαία έως μακρυά  μια πολύ ωραία λύση είναι να τα πλέκεις, από μια εως και παραπάνω πλεξούδες.

Έτσι είναι μια ευκαιρία να διασκεδάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου αλλά και να έχεις ενα ανάλαφρο σπάσιμο στα μαλλιά σου, χωρίς θερμότητα.

 

10

Δες αυτό το διάστημα σαν μια ευκαιρία να τους δείξεις λίγη αγάπη παραπάνω. Ακόμα και αν δεν έχεις τα μαλλιά των ονείρων σου αποδέξου τα και πρόσφερε τους το καλύτερο δυνατό ανάλογα με τη “φύση” τους και με τις ανάγκες τους.