Hairboard ideas σε όλες τις δεκαετίες

Hairboard ideas σε όλες τις δεκαετίες

Κάθε δεκαετία κοιτάζοντας προς τα πίσω έχει ένα ξεκάθαρο ή και περισσότερα hair looks, ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες και τάσεις που σηματοδοτούν την εκάστοτε μόδα.

        
Ξεκινώντας από την  δεκαετία του 60′ είναι τόσο πολύ ξεκάθαρο το hippie look. Τα μακριά ίσια μαλλιά, middle parted πάντα, είναι αυτά που δηλώνουν “αφήνω τη φύση να κάνει τη δουλειά της χωρίς να κουρεύομαι και να βάφω τα μαλλιά μου”, αλλά και οι χαρακτηριστικοί Mods με ξεκάθαρο lifestyle, “κορίτσια με κοντά γεωμετρικά κουρέματα και αντρόγυνο look.”

Προχωρώντας στην δεκαετία του 70′ από την Ευρώπη ξεκινάει το shag haircut και το wedge hair style. Τότε που τα μαλλιά ήθελαν να έχουν περισσότερη πλάκα, τα μήκη να κονταίνουν και να αποκτούν πολύ περισσότερη κίνηση και τα χρώματα να αποκτούν ανταύγειες. Σε κάθε εποχή είναι πάντα ο συγχρονισμός του κομμωτή παρέα με ένα γυναικείο ή αντρικό πρότυπο που παρουσιάζει ένα look το οποίο ή γίνεται mainstream ή είναι για τους πιο τολμηρούς.

Η δεκαετία του 70′ σε συνέχεια της δεκαετίας του 60′ ήταν τολμηρή και παρουσίαζε πολλές και διαφορετικές τάσεις. Ήταν τότε που η Briggite Bardot και η iconic Jane Birkin φορούσε μοναδικά τις brow bangs ίσα που κάλυπταν τα μάτια, όπου μέχρι και σήμερα είναι από τα πιο δημοφιλή κουρέματα που νομίζω θα συνεχίσουμε να βλέπουμε σταθερά.

Η δεκαετία του 80′ μας σύστησε τη new generation με τις punk εμφανίσεις που ενώ έκανε τα πρώτα της βήματα στην δεκαετία του 70′, αρχές του 80′ είναι που παρουσιάστηκε δυναμικά ξεκινώντας από το Λονδίνο.


Μας φανέρωσε  τις έντονες  διάφορες στα μήκη και τα έντονα tough-looks τόσο στα μαλλιά όσο και στα ρούχα. Neon χρώματα, σκληρές γραμμές και όγκος. Ακόμα περισσότερος όγκος πάνω και πίσω, καλοσωρίζοντας και τη ‘μισητή’ μας  “permanent”. Τα μαζεμένα μαλλιά ήταν καλοδεχουμενα μόνο σε χαλαρή ponytail με τα αγαπημένα μας σήμερα scrunchies. Ήταν η εποχή που ποτέ άλλοτε τα μαλλιά μας δεν ήταν τόσο” άγρια”,” μεγάλα” και διασκεδαστικά. Μιας και αποτελούσαν την πιο self expression εποχή.

Στο τέλος της, τη μίσησαμε και υποδεχτήκαμε τη δεκαετία του 90′. Όλα άρχισαν να μαλακώνουν. Κρατήσαμε τα έντονα χρώματα για λίγο, αφαιρώντας τον όγκο. Η minimal εποχή ήταν μπροστά μας, στη διακόσμηση, στα ρούχα, στα μαλλιά. Η διαφορά στα μήκη άρχισε να μειώνεται, να επιστρέφουν  τα πιο ενιαία χρώματα με soft highlights, ή έντονα ξανθά bleached hair, μέχρι καθαρά κόκκινα. Παρέα με τη μουσική ήρθε και η Grunge κουλτούρα στα μαλλιά. Braids μαζί με hair accessories, ίσια ή carefree φυσικά σπαστά. Όλα αυτά μέσα από τα celebrities και τα αξέχαστα μοντέλα των 90′.


2000 και αρχίσαμε να επανερχόμαστε σταδιακά σε πιο φυσικά looks, ίσια, πολύ ίσια μαλλιά, ανταύγειες  φυσικές, γλυκές, μελί αποχρώσεις, άρχισαν να συζητιούνται δυναμικά στα hair sallons, παρέα με  γεωμετρικά κουρέματα.

Κάπως έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ που όλα είναι “δυνατά” και μιλώντας πια πολύ καθαρά για μοναδικότητα και individuality τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από το να είσαι εσύ και τι πιο εύκολο και γρήγορο να  το εκφράζεις αυτο μέσα από την εικόνα σου.


Κάθε δεκαετία έχει και κάτι ενδιαφέρον να μας παρουσιάζει όπου μπορούμε να προσαρμόσουμε στο σήμερα . Αρκεί να ταιριάζει στο δικό μας τρόπο ζωής και στη συνολική μας εμφάνιση μας. Ζώντας σε μια κοινωνία που περιβάλλεται από εικόνα, το πώς φαινόμαστε επηρεάζει σίγουρα πολύ την ψυχολογία μας και επειδή η μόδα ήταν πάντα ένας άμεσος τρόπος έκφρασης, η αναβίωση των trends περασμένων δεκαετίων μας επαναφέρει μνήμες και συναισθήματα που θέλουμε να ξαναζήσουμε ή να θυμηθούμε.

Έτσι πολλές φορές τις επιλογές μας γύρω από τα μαλλιά και τα ρούχα μας τις επηρεάζουν μνήμες του παρελθόντος μας.
Ποια δεκαετία αποτελεί έμπνευση για σένα;