Σπίτι με την #beautydiaries

Σπίτι με την #beautydiaries

Χρόνος. Ελεύθερος. Πιεσμένος. Σημαντικός. Ασήμαντος. Μονοδιάστατος. Πολυσδιάστατος.

Χρόνος να σκεφτείς, να προετοιμαστείς, να μελαγχολήσεις, να ονειρευτείς, να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Χρόνος γεμάτος φροντίδα, ελπίδα, αισιοδοξία, αγωνία κι ανυπομονησία. Χρόνος αβέβαιος. Χρόνος ευγενής και βίαιος μαζί. Λίγος ή πάρα πολύς αυτός ο χρόνος γράφει ιστορία.

Μια μοναδική ιστορία απομόνωσης. Μάθημα ζωής.

Είναι η πανδημία και δίπλα η νόσος και πιο κει το σύμπτωμα. Και εσύ κάπου ανάμεσα να ψάχνεσαι και να ψάχνεις. Αραδιάζεις στο πάτωμα όλα όσα θες να φτιάξεις και δεν είχες χρόνο πριν. Σαν παζλ από θέλω και μπορώ. Θες να φτιάξεις μια ολοδική σου χρονοκάψουλα, που θα σε κάνει πιο αποτελεσματική στο τώρα, στο μετά και βλέπεις για πόσο. Θες να πάρεις το τίποτα και να το κάνεις κάτι ή το κάτι να το γυρίσεις τούμπα και να το οδηγήσεις στο τίποτα. Και μ’ αυτά και μ’ αυτά μαθαίνεις ανάσες, δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου και σε οδηγείς σε μια παράξενη ευδαιμονία, θέλοντας να καταλάβεις τι βλέπεις μέσα από το καλειδοσκόπιο του σύμπαντος.

«Φέρσου σαν παιδί» λέω στον άνδρα μου που διαβάζει περισσότερο για όλο αυτό που συμβαίνει. Αυτό θα σε σώσει από βέβαιο θάνατο. Να αισιοδοξείς, ενυναμώνοντας τους στόχους σου. Τώρα, περισσότερο από ποτέ. Ακόμη κι ο φόβος σου ας είναι σημάδι για να καλλιεργήσεις έδαφος για τις εσωτερικές σου δυνάμεις. Να σε φροντίζεις και να σ’ αγαπάς όμορφε κόσμε.

Μπολιασμένες επιθυμίες και απλή ομορφιά. Όταν έχεις κάποιον κοντά που βλέπει την λάμψη σου κάτω από το no makeup look σου -αυτό που υποστηρίζεις τώρα που μένεις σπίτι- τότε όλους τους εγκλεισμού σου θα τους υποδέχεσαι σαν να είναι τα πιο μαγικά ανοίγματα της ζωής σου.

Ο εθισμός στο διάβασμα, στο χάζι και στην online επικοινωνία θα σε οδηγήσει σε απάτητα μονοπάτια ευεξίας (γιατί είναι πρωτόγνωρα, δεν τα έχεις ξαναζήσει). Ακόμη κι η προσποιητή ανεμελιά αυτή την πολύπλοκη περίοδο είναι θεραπευτική. Σε μένα δουλεύει. Όταν σκοτεινιάζει έξω και η διάθεσή μου μαυρίζει προσποιούμαι ότι όλα είναι πολύχρωμα. Πιάνει. Βλέπω μια κωμωδία, διαβάζω κόμικς, απολαμβάνω πατάτες τηγανητές, δεν μετράω θερμίδες και δεν παρατηρώ πόσα δεν κάνω, αλλά πόσα κάνω μέσα σε μια μέρα.

Νομίζω, πιστεύω, είμαι βέβαιη, ότι θα βγούμε όλοι αλλιώτικοι απ’ αυτήν την πανδημία αφού έχουμε εφαρμόσει (ο καθένας λίγο ή πολύ) με δεξιοτεχνία, υπομονή και με μια ωραιότατη πειθαρχία όλα όσα οφείλουμε να εφαρμόσουμε για να παραμείνουμε υγιείς πνευματικά, σωματικά και ουσιαστικά.  

πι.ες: Aν όλο αυτό που βιώνουμε (ο εγκλεισμός) το δούμε ως προϊόν ομορφιάς (λόγω φύσης, βλέπεις…) θα ήταν ένα καινοτόμο προϊόν περιποίησης (βαθιάς θρέψης), που ενώ μας φοβίζει η χρήση του και δεν ξέρουμε καθόλου την αποτελεσματικότητά του, εν τέλει το χρησιμοποιούμε ευλαβικά (γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα trend παγκοσμίως) και αποκτάμε πιο υγιής και αναζωογονημένη επιδερμίδα (και ψυχή).

Η ομορφιά είναι συναίσθημα.

(κι αυτό οφείλεις να θρέφεις καθημερινά και χωρίς μέτρο)

Στο έλεγχο του συναισθηματικού σου κόσμου δεν μπορεί να ταιριάζει η εγκατάλειψη (του ονείρου σου).

Στάσου με δύναμη εκεί που απαιτούν οι συνθήκες της ζωής. Με καθόλου μεικαπ, ή ίχνος αυτού, με φριζαρισμένα ή κάπως στυλιζαρισμένα μαλλιά, κάτω από το δέος του φόβου, που δε μπορεί να σταθεί πάνω στο πρόσωπό σου ούτε η πιο τέλεια κρέμα περιποίησης, εσύ δείξε ευαισθησία και ψυχραιμία.

Καλή δύναμη (με χαμόγελο)

https://www.beautydiaries.gr/

Instagram https://www.instagram.com/beautydiaries/

Facebook https://www.facebook.com/beautydiariesblog/