H ολιστική θεραπεύτρια Μαρία Ροζάκη μας συστήνει μία στιγμή luxury με ορατά αποτελέσματα, με τη μέθοδο gua sha.

H ολιστική θεραπεύτρια Μαρία Ροζάκη μας συστήνει μία στιγμή luxury με ορατά αποτελέσματα, με τη μέθοδο gua sha.

Nα πώς μία αρχαία παραδοσιακή τεχνική όπως το gua sha μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια πλήρης προσαρμοσμένη αυτοθεραπεία στο σπίτι.

Μία στιγμή luxury -με ορατά αποτελέσματα!

Το περιοδικό Elle την ονομάζει αγαπημένη του Instagram. Το περιοδικό Vogue προτείνει ότι είναι το μυστικό για το καλύτερο δέρμα.
Πρόκειται για μια αρχαία πρακτική αποτοξίνωσης, στην οποία μία μικρή, επίπεδη κτένα (συνήθως κατασκευασμένη από ορυκτό νεφρίτη , ή ροζ χαλαζία) τραβιέται με ελαφρά πίεση κατά μήκος διαφόρων γραμμών των μαλακών ιστών .
Αυτή η τεχνική μασάζ την χρησιμοποιούσαν αρχαίοι Έλληνες και Κινέζοι θεραπευτές συνήθως στο σώμα και το πρόσωπο για να βοηθήσει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων, από τον πόνο έως την μυϊκή αδυναμία μέχρι και πονοκεφάλους.
Η όλη ιδέα βασίζεται κυρίως στο ενεργειακό σύστημα, στο οποίο η ενέργεια ή ζωτική δύναμη – όταν μετακινείται (οργανικά υγρά, αίμα), αυξάνει την κυκλοφορία αίματος και έτσι μειώνει την ασθένεια.
Τα οφέλη είναι πολλά ,σε σωματικό επίπεδο εξομαλύνει, καθαρίζει, κάνει πιο λαμπρό το δέρμα αποτοξινώνει, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, αποσυμφορεί την λέμφο καταπολεμά την γήρανση. Σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, χαλαρώνει από εντάσεις , αδειάζει νου από σκέψεις ,σε φέρνει στο παρών.

Εφαρμόζουμε λοιπόν την αρχαία αυτή τεχνική ως εξής

Προτείνω να περνάμε πάνω από κάθε τμήμα του προσώπου περίπου 10 φορές, φροντίζοντας να τραβάμε την ίδια κατεύθυνση κάθε φορά (σε αντίθεση με το να πηγαίνουμε μπρος και πίσω).
1.είναι καλύτερο να αρχίζουμε με ανάλαφρες κινήσεις και να δούμε πώς αντιδρά το δέρμα μας (ίσως την νύχτα , έτσι ώστε να ξυπνάμε με μια φωτεινή επιδερμίδα και περιποιημένα ζυγωματικά).
2. Αν ανησυχούμε για τις ρυτίδες, στοχεύουμε στο μέτωπο ή το πηγούνι . Αν θέλουμε να καθαρίσουμε και να αποτρέψουμε την ακμή, επικεντρωνόμαστε στη ζώνη T.
3. Ξεκινάμε καθαρίζοντας και έπειτα τοποθετώντας λάδι προσώπου, ( προσθέτει μια ωραία ολίσθηση για το εργαλείο και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση). Τραβάμε διαφορετικές γραμμές ανατρίψεων κατά μήκος της σιαγόνας, των ζυγωματικών, των φρυδιών , του μετώπου – ακόμα και απαλά κάτω από τα μάτια και κατά μήκος των πλευρών της μύτης.
4. Δημιουργούμε θερμότητα και επιταχύνουμε την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, γι αυτό είναι φυσιολογικό να πάρει λίγο κόκκινο χρώμα
5. Και όπως και με οποιοδήποτε εξάρτημα του προσώπου, η διατήρηση ενός καθαρού εργαλείου είναι πολύ σημαντικό. απλώς το πλένουμε με ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση και στεγνώνουμε.
6. Χρησιμοποιούμε το χτενάκι του gua sha στο κεφάλι (σε κίνηση από μπροστά προς τα πίσω όπως θα κάνατε αν βουρτσίζατε τα μαλλιά σας) μπορεί να συμβάλει στη σύσφιξη του δέρματος και στη μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο.

Η ομορφιά αυτής της τεχνικής είναι ότι λειτουργεί για κάθε τύπο δέρματος (αν και τα άτομα με εξανθήματα, κοψίματα ή με θρομβώσεις συνιστάται να μην συμμετέχουν).

Υ.Γ. Όπως συμβαίνει συχνά με πολλές άλλες πτυχές της ζωής, όταν πρόκειται για φροντίδα της επιδερμίδας, μερικές φορές όσοι υπήρξαν πριν από εμάς ήξεραν καλύτερα.

Η Μαρία Ροζάκη είναι ολιστική θεραπεύτρια και yoga teacher.

https://www.facebook.com/groups/478601348964576/
https://www.facebook.com/groups/124893414743351/