Ποια είναι η τεχνική χρώματος που σου ταιριάζει και ποιες οι διαφορές μεταξύ τους;

Ποια είναι η τεχνική χρώματος που σου ταιριάζει και ποιες οι διαφορές μεταξύ τους;

BALAYAGE – BABY LIGHTS – HIGH LIGHTS – ILLUMINAGE – BRAZILLIAN ILLYMINAGE

Balayage είναι γαλλική λέξη που σημαίνει ζωγραφίζω. Αναπτύχθηκε την δεκαετία του ’70. Είναι ελεύθερη τεχνική που έχει ως αποτέλεσμα ένα ηλιόλουστο φυσικό χρώμα μαλλιών ή και ένα πιο φωτεινό χρώμα χωρίς να χάνει την φυσικότητα του. Το πώς θα γίνει η εφαρμογή του balayage ποικίλει ανάλογα με το μήκος των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τεχνική μπορεί να γίνει σε ελεύθερη τοποθέτηση αλλά ο colorist μπορεί να κάνει χρήση του αλουμινόχαρτου, μεμβράνης, σπάτουλας,  και να κρεπάρει τα μαλλί ελαφρώς για ένα πιο τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε φυσικά μαλλιά ή και σε βαμμένα για ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα προσδίδοντας άπειρες επιλογές.

Από απαλές φυσικές διακυμάνσεις μέχρι και έντονες αντιθέσεις που σβήνουν μεταξύ τους. 

Baby lights είναι η ανταύγειες με low αντιθέσεις – συστήνεται κυρίως  σε περιπτώσεις που θέλουμε ενα sun kissed αποτέλεσμα και φως στην περίμετρο του προσώπου.  Απευθύνονται σε όλες τις αποχρώσεις και τα μήκη μαλλιών. Στα κάστανα μαλλιά, τα babylights προσθέτουν περισσότερη λάμψη και διαύγεια.

High lights είναι οι ανταύγειες που γίνονται με τη χρήση του αλουμινόχαρτου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολυδιάστατο, έντονο χρώμα αφού το αλουμινόχαρτο προκαλεί θερμότητα και έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά φωτεινό. Η εφαρμογή τους αποθεώθηκε στα 80΄s και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μέχρι και σήμερα. 

Illuminage είναι τεχνική αδιόρατης μετάβασης και διαύγειας. Η τοποθέτησης του χρώματος δημιουργεί ένα αποτέλεσμα με αντανακλάσεις. Το illuminage αναδεικνύει και εξελίσσει την κλασική τεχνική του balayage. 

Αποκαλύπτει στη λεπτομέρεια του περιοχές στα μαλλιά πλαισιώνοντας το πρόσωπο και ενισχύοντας την περίμετρο ενώ μεγάλη σημασία έχει το απαραίτητο σβήσιμο [color melt] ώστε να υπάρχει η κατάλληλη μετάβαση από την ριζά προς τις άκρες.

Brazilian illuminage είναι τεχνική για εκείνες τις γυναίκες που αναζητούν έντονη φωτεινότητα αλλά και μια πολυτελή αίσθηση.

Η αντίθεση πλαισιώνει το πρόσωπο όσο και τα μήκη  των μαλλιών με φως και ταυτόχρονα μεταβάσεις από μια φυσική ρίζα με “νότες” φωτός που χάνονται μέσα στις ανοιχτές άκρες.

Όλες οι παραπάνω τεχνικές για να δείχνουν και να είναι ολοκληρωμένες είναι σημαντικό να έχουμε ως γνώμονα την περίμετρο του προσώπου, την απόχρωση του δέρματος, των ματιών, το μήκος των μαλλιών αλλά και το στιλ της κάθε μιας πελάτισσας.

 Eσάς, ποια τεχνική νιώθετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο;

                                                                                                                      ..written by Άντζελα  Χατζηραι και Δήμητρα Δανίκα