Η Ναταλία Γεωργαλά, η ελληνίδα fashion trendsetter, σε αποκλειστική συνέντευξη για το νέο της brand, WOERA.

Η Ναταλία Γεωργαλά, η ελληνίδα fashion trendsetter, σε αποκλειστική συνέντευξη για το νέο της brand, WOERA.

Η Ναταλία Γεωργαλά είναι η απόδειξη του ότι όταν δουλεύεις σκληρά ως προς την κατεύθυνση που θες, θα φτάσεις.

Με απαράμιλλο street style, κομψή αισθητική και αξιοζήλευτο Instagram page, έχει προσδώσει έναν αλλιώτικο αέρα εξωτερικού στα ελληνικά δεδομένα της μόδας. Είναι γνωστή για τις υπέροχες στυλιστικές της ιδέες και μας το αποδεικνύει κάθε φορά είτε κυκλοφορεί με το pajamas style της #στοσπίτι, είτε ετοιμάζεται για το πιο elegant ρεβεγιόν party. Δεν ξεχνάει να μας δείχνει πως μπορούμε να εκφράσουμε και να αναδείξουμε την θηλυκότητά μας, με τον πιο chic and simple τρόπο.

Μια σύντομη γνωριμία μαζί της ήταν αρκετή για να ανακαλύψουμε, ότι πέρα από σωστή επαγγελματίας, έχει πολύ χιούμορ και εκπέμπει μια έμφυτη ευγένεια, που θέλεις να την έχεις φίλη σου. Την ανακρίναμε για το νέο της εγχείρημα, το Woera (που είναι απλά WOW), και η θετικότητα και η αισιοδοξία της ήταν τρομερά μεταδοτική. Η νεαρή ιδρύτρια του fashion brand, δεν αφήνει τίποτα να ξεφύγει από την αντίληψη της.

1. 

Θεωρώντας ότι οι επιλογές μας επηρεάζονται από τις αναμνήσεις και τα βιώματα μας. Ποιο πρόσωπο  θα έλεγες από το παρελθόν σου, έχει  αποτελέσει έμπνευση για σένα και σε “παρέσυρε” στις επιλογές του σήμερα?
 
Τόσα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα!
Η γιαγιά μου για την κομψότητα και την καλαισθησία της, η μητέρα μου για το ακούραστο πνεύμα της, η καθηγήτρια πανεπιστημίου μου για το ήθος και την εργατικότητα της, η πριγκίπισσα Νταιάνα – παρόλο που δε τη γνώρισα ποτέ 🙂 – για το στυλ & τη δύναμη της. Έχω μάθει να κρατάω κάτι από όλους τους ανθρώπους που περνάνε από τη ζωή μου – όλοι έχουν κάτι να μας δώσουν ακόμη κι αυτοί που δε το περιμένουμε. Και όλοι θεωρώ πως έχουν επηρεάσει με τον τρόπο τους της εξέλιξη και τη δική μου προσωπική ιστορία.
 

2.

Πως αποφάσισες να δημιουργήσεις το δικό σου brand?
 
Αποφάσισα να ξεκινήσω τη WOERA περίπου 4 χρόνια πριν. Έχοντας σπουδάσει Fashion & Business και Trend Forecasting, πάντα κοιτούσα να κάνω το επόμενο βήμα στο χώρο έχοντας ήδη δημιουργήσει μια διαδικτυακή κοινότητα στην οποία μπορούσα να απευθυνθώ. Η ιδέα γεννήθηκε ύστερα από μια απεγνωσμένη προσπάθεια του αγοριού μου να με σταματήσει να “κλέβω” τα πουκάμισα του. Μιας και το signature look μου είναι oversized πουκάμισο & τζιν παντελόνι, μπορείς να φανταστείς ότι φορούσα πουκάμισα πιο συχνά από ότι αυτός :p Κάνοντας μια έρευνα αγοράς, παρατήρησα πως δεν υπάρχει κανένα brand το οποίο να προσφέρει αποκλειστικά boyfriend πουκάμισα προσαρμοσμένα πάνω στη γυναίκα (τουλάχιστον κάποιο που να καλύπτει τις δικές μου ανάγκες). Και κάπως έτσι πήρα την απόφαση να το λανσάρω εγώ 🙂 Η υλοποίηση της ιδέας άργησε λίγο περισσότερο από ότι περίμενα (το μικρόβιο της τελειομανίας μου δεν βοήθησε όπως μπορείς να φανταστείς), αλλά είμαι περήφανη πια να πω ότι έχω δημιουργήσει το brand των ονείρων μου. 
 

                           

3.

Πιστεύεις ότι η μόδα και τα trends επηρεάζονται και διαμορφωνονται βάση του τι συμβαίνει κοινωνικά?
 
Σαφέστατα. Η μόδα σχετίζεται απόλυτα με τις πολιτικοκοινωνικές καταστάσεις που βιώνουμε. Μια ανασκόπηση στις τάσεις των τελευταίων ετών το αποδεικνύει άλλωστε. Πάρτε για παράδειγμα τη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας του 2008. Ύστερα από τη μεγάλη ύφεση, υπήρξε μαζική επιστροφή στον μινιμαλισμό. Κυριάρχησαν ξανά τα βασικά κομμάτια, και υπήρξε μια γενικότερη τάση προς το “we buy less & better”. Με το που υπήρξε ανάκαμψη έρχεται μια απότομη στροφή προς την υπερβολη και εμφανίζεται η τάση του μαξιμαλισμού, με πρωτοπόρο φυσικά τον Alessandro Michele στα ηνία του οίκου Gucci. Και οὐτω καθεξής. Η μόδα είναι αδιαμφισβήτηταένας καθρεφτης της κοινωνίας μας.

4.

Ποιοι είναι οι σχεδιαστές που ξεχωρίζεις ?
Είναι τόσοι πολλοί που φοβάμαι πως δε μπορώ να τους απαριθμήσω όλους, από τον Tom Ford, τον Heid Slimane, τη Miuccia Prada. Σέβομαι και θαυμάζω ανθρώπους που προσφέρουν το κάτι ξεχωριστό, το κάτι μοναδικό με τη δουλειά τους. Σίγουρα από το νέο κύμα σχεδιαστών ξεχωρίζω τον Simon Porte Jacquemus. Ένα αγόρι με μεγαλεπήβολα όνειρα το οποίο κατάφερε να συγκινήσει ένα ολόκληρο industry. Τρελένομαι με το στυλ του διότι επιτέλους ξαναέφερε στο προσκήνιο το feminine chic & τον σέξυ μινιμαλισμό που κάπως είχαμε ξεχάσει.

                       

5.

Πως βιώνεις την νέα κατάσταση αποκλεισμού και πως φαντάζεσαι ότι μπορεί να μας επηρεάσει στο μέλλον.
Έχω περάσει από διάφορα στάδια, χαράς, θυμού, απόγνωσης, αισιοδοξίας. Η διάθεση μου είναι κυριολεκτικά roller coaster. Προσπαθησα εξ αρχής να διατηρήσω μια ρουτίνα η οποία θύμιζε κατά πολύ την καθημερινότητα μου πριν την καραντίνα (πἀντα δούευα από το σπίτι επομένως δεν ήταν και πολύ δύσκολο), κάτι που λειτούργησε αρκετά προς όφελος μου. Προσπάθω να κάνω πράγματα δημιουργικά, αν και υπάρχουν μέρες που απλά θέλω να κοιτάω το ταβάνι ακούγοντας λυπητερή μουσική #nojoke! Ακόμα και αυτές τις στιγμές τις έχω αγκαλιάσει όμως, είναι μέρος της προσαρμογής στη νέα καθημερινότητα. Διότι αυτό που ζούμε είναι μια νέα πραγματικότητα και αναγνωρίζω πως η ζωή μας δεν θα είναι η ίδια μετά από αυτό. Πὠς θα εξελιχθεί; Αλήθεια δεν έχω ιδέα και δε θεωρώ πως είμαι εγώ η κατάλληλη για να κρίνω. Το μόνο σίγουρο είναι πως ανυπομονώ να δω τη “συνέχεια”.

6.

Μια βαθιά σου επιθυμία που θα ήθελες να μοιραστείς?
 
Προτιμώ αυτές τις βαθιές επιθυμίες & τα μεγάλα όνειρα να τα κρατάω για τον εαυτό μου 🙂 Σας ευχαριστώ πολύ πολύ.

 

 

Find her here

IG page @Natgeorgala

Eshop Woera