Οι συνήθειες που αποκτήσαμε λόγω ελεύθερου χρόνου και θα ωφελούσε στην υγεία των μαλλιών μας να διατηρήσουμε”

Οι συνήθειες που αποκτήσαμε λόγω ελεύθερου χρόνου και θα ωφελούσε στην υγεία των μαλλιών μας να διατηρήσουμε”

Ο χρόνος που πέρασε  μας φανερώσε tips και tricks για τα μαλλιά μας  που αγαπήσαμε. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα και γιατί;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μαλλιά σου παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία σου;

Αρκεί να σκεφτείς ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου, το μοναδικό μέλος του σώματος σου που σου “επιτρέπει” να το αλλάζεις ριζικά ή και όχι. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τις περισσότερες φορές που έχεις την ανάγκη για μια αλλαγή στη ζωή σου ξεκινάς από μία αλλαγή στα μαλλιά σου!

Το πώς τα “φοράς” συχνά φανερώνει κομμάτια της προσωπικότητας σου κάνοντας μέσα από την εικόνα τους  μια δήλωση. Εκκεντρικά, κοντά, πολύχρωμα, επιτηδευμένα ή και όχι κάτι έχουν να δηλώσουν για εμάς και την διάθεση μας είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι.

Μέσα από το χρόνο που είχαμε κατά το διάστημα του εγκλεισμού νομίζω ανακαλύψαμε και εκτιμήσαμε την ικανοποίηση που μας προσφέρει η φροντίδα του εαυτού μας και κατ’ επέκταση και των μαλλιών μας! Από εδώ και στο εξής για να διατηρήσουμε ότι καταφέραμε επικεντρώνομαστε σε 5 βασικά βήματα που καλό ειναι να τα ακολουθούμε συστηματικά.

1. Συμπεριφέρσου στα μαλλιά σου όπως και στο δέρμα σου. Δεν θα άφηνες  ποτέ το δέρμα σου χωρίς την ενυδατική σου ούτε θα σκεφτόσουν να βγεις στον ήλιο χωρίς την αντηλιακή σου κρέμα. Τα μαλλιά σου έχουν αντίστοιχα αυξημένες ανάγκες. Ανάλογα με την ηλικία τους, τη φυσική τους κατάσταση (σγουρά, ίσια, σπαστά)  το χρώμα τους αν είναι το φυσικό τους ή έχουν κάποια  τεχνική εργασία (βαφή, από χρωματισμός, ανταύγειες κτλ).

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι την κατάληλη καθοδήγηση  ώστε να μπορείς να ανακαλύψεις και να προσφέρεις την ανάλογη φροντίδα.

2. Η σωστή “ανάγνωση” της κατάστασης των μαλλιών σου είναι απαραίτητη ώστε να μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες τους. Αυτό είναι κάτι που ο άνθρωπος που εμπιστεύεσαι τα μαλλιά σου μπορεί να σε καθοδηγήσει. Μη φοβάσαι να μοιραστείς μαζί του τις ανησυχίες σου, αν για παράδειγμα θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου και είναι μια διαδρομή που ποτέ δεν φτάνει στον στόχο της είναι βέβαιο ότι μπορεί να σου συστήσει τρόπους και λύσεις  που αν τις ακολουθήσεις θα δεις σημαντική διαφορά. Αλλά όπως όλα τα πράγματια για  να λειτουργήσουν έτσι και εδω χρειάζεται πρόγραμμα!

3. Τα μαλλιά μας ανάλογα με την υγεία μας  αλλά και την διάθεση μας, επηρεάζονται. Αυτό φαίνεται και στην εικόνα τους. Μια βασική συνθήκη που επηρεάζει τα μαλλιά μας είναι η εποχή. Κάθε φθινόπωρο και Άνοιξη τα μαλλια μας αλλάζουν. Η εποχιακή τριχόπτωση ξεκινά ώστε στην συνεχεία να έρθει η “αναγέννηση “τους. Μεγαλώνοντας η διαδικασία αναγέννησης μειώνεται σταδιακά.
Ενας τρόπος να τα ενισχύσουμε είναι η διατροφή μας ή όποια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο  και είναι μια εποχή που μπορούμε να την εμπλουτισουμε, ενώ  παράλληλα μπορούμε να επενδύσουμε σε leave in προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.

4. Δώσε τους χρόνο, τώρα που έρχεται η ώρα της φροντίδας τους από το ειδικό μην παρασυρθείς σε μεγάλες και έντονες αλλαγές αν δεν το έχεις μελετήσει πριν. Δημιουργήσε ένα πίνακα με εικόνες από μαλλιά που θαυμάζεις ακόμα και αν είναι διαφορετικά μεταξύ τους  έτσι ώστε να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει τη δεδομένη στιγμή της ζωής σου.

5. Τέλος ότι τύπο μαλλιών έχουμε δεν πρέπει να ξεχνάμε την ενυδάτωσή τους. Οι γυναίκες από την ηλικία των 30 με 35 χάνουν φυσικά λιπίδια από τον οργανισμό τους και ο μόνος τρόπος να τα αντικαταστήσουμε είναι η πλούσια ενυδάτωση. Δεν παραλείπουμε ποτέ την μαλακτική μας κρέμα αλλά και επιπλέον καθημερινή ενυδάτωση όταν αυτό απαιτείται!

Τα μαλλιά σου είναι είναι ένα κομμάτι σου, που σου επιτρέπει να αλλάζεις, να παίζεις, να “ξεσπάς”.