Μάθετε πώς να καθαρίζετε με φυσικούς τρόπους τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα στο στήθος σας

Μάθετε πώς να καθαρίζετε με φυσικούς τρόπους τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα στο στήθος σας

Βάση Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, το Qi είναι η ζωτικότητα που διατρέχει τους ενεργειακούς μεσημβρινούς στο σώμα σας.

Βοηθά να σκεφτούμε ένα ποτάμι για να κατανοήσουμε τον ενεργειακό μεσημβρινό στο σώμα. Εάν ένα ποτάμι ρέει ομαλά, τότε το οικοσύστημα είναι σε βέλτιστη ισορροπία. Ωστόσο, εάν η ροή του νερού μπλοκαριστεί, αρχίζει να συσσωρεύει ιζήματα όπως φύλλα, κλαδιά, λάσπη κ.λπ.

Εάν δεν ελεγχθεί θα οδηγήσει  σε επιφανειακά και εν το βάθυ προβλήματα.

Ομοίως, όταν το Qi του σώματος δεν ρέει ομαλά, οι τοξίνες και τα απόβλητα θα αρχίσουν να συσσωρεύονται. Αυτό το ενεργειακό μπλοκ μπορεί να οδηγήσει σε ένα φυσικό μπλοκάρισμα με την μορφή όγκων ή εξογκομάτων

Συναισθηματικά μπλοκαρίσματα

Λοιπόν, τι προκαλεί στο Qi (ενέργεια) να μην να ρέει ομαλά;

Ο θυμός,ο πόνος, η ανησυχία και άλλα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν τη στάση του Qi μας.

Σύμφωνα με τη Louise Hay, συγγραφέας του You Can Heal Your Life, “Τα στήθη αντιπροσωπεύουν την μητρότητα”.

Όταν υπάρχουν προβλήματα με το στήθος, συνήθως σημαίνει ότι γινόμαστε περισσότερο μαμάδες απο ότι πρέπει είτε για  ένα άτομο, ένα μέρος, ή κάτι, ή μια εμπειρία…

Εάν εμπλέκεται καρκίνος, τότε υπάρχει επίσης βαθιά δυσαρέσκεια.

Όταν μας παίρνουν την δύναμή μας, ή μας υποτιμούν την θηλυκότητά μας,  τα αρνητικά αυτά συναισθήματα τα κρατάμε ασυνείδητα στο στήθος και το αναπαραγωγικό μας σύστημα. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα συναισθήματα μπορεί να εκδηλωθούν ως εξογκώματα του μαστού ή καρκίνος

Φυσικές τεχνικές για να διατηρήσετε το στήθος σας υγιές

 

  1. Τονώστε την αυτοπεποίθηση στον εαυτό σας
  2. Αναπτυχθείτε συναισθηματικά και πνευματικά, ώστε να απελευθερώνεστε πιο εύκολα και γρήγορα απο αρνητικά συναισθήματα
  3. Κάντε μασάζ στα παρακάτω ρεφλεξολογικά σημεία, για τα στήθη, και για την λέμφο

Πριν ξεκινήσουμε, ακολουθεί μια σημαντική αποποίηση ευθύνης:

Οι πληροφορίες και το υλικό που περιέχονται εδώ προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται με κανένα τρόπο να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο επαγγελματικών ιατρικών συμβουλών, θεραπείας ή φροντίδας. Εάν έχετε κάτι στο μαστό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να το ελέγξετε. Επίσης, εάν είστε έγκυος ή έχετε οξεία καρδιακή πάθηση, μην κάνετε ρεφλεξολογία.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν είναι κατάλληλο να ασκήσετε ρεφλεξολογία, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Το σημείο ρεφλεξολογίας του μαστού είναι ένα ορθογώνιο που εκτείνεται από τη βάση των δακτύλων των ποδιών σας έως ελαφρώς κάτω από την άρθρωση του δακτύλου σας. Για να κάνετε μασάζ σε αυτήν την περιοχή, κάντε μια γροθιά. Το κλειδί είναι η σωστή πίεση. Ούτε πολύ δυνατά ούτε πολύ ελαφριά, εμπιστευθείτε το ένστικτό σας.

Θα πρέπει να στοχεύσετε να κάνετε μασάζ σε αυτήν την περιοχή για περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα ανά πόδι περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Το λεμφικό  σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο για να κρατήσει το ποτάμι σε ροή.

Το σημείο ρεφλεξολογίας για λεμφική παροχέτευση βρίσκεται στην κορυφή και των δύο ποδιών σας. Είναι στο πλέγμα ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και το δεύτερο δάχτυλο και εκτείνεται μέχρι το κάτω μέρος του σχήματος “V” όπου ξεκινούν τα μετατάρσιά σας (μακριά οστά στο πόδι ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα).

Χρησιμοποιήστε την άρθρωση του δείκτη σας για να κάνετε μασάζ μόνο προς τα κάτω (από τη βάση των ποδιών προς το κάτω μέρος του “V”). Αυτό ακολουθεί τη σωστή ροή της αποστράγγισης της λέμφου στο σώμα. Για να βοηθήσετε το Qi να περάσει από αυτήν την περιοχή, κάντε περίπου 30 ροές ανά πόδι περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Υ.Γ. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το Qi να ρέει στο λεμφικό σας σύστημα είναι να ασκείστε! Η σωματική κίνηση είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το λεμφικό υγρό κινείται μέσω του σώματός σας

4. Κάνετε κυκλικές μαλάξεις γύρώ απο τους μαστούς σας με αμυγδαλέλαιο, στο δεξί με φορά απο την καρδιά προς τα έξω , ακολουθώντας μία επαναληπτική διαδικασία καθαρισμού βαρέων συναισθημάτων που έχουν την τάση να συσσωρεύονται εκεί. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και στον αριστερό μαστό με το δεξί χέρι αντίστοιχα

5. Τέλος για λίγα λεπτά να φέρνετε την προσοχή σας στην αναπνοή σας , αφήνοντας το μυαλό σας να ησυχάσει. Μπορείτε για αρχή να πέρνετε εισπνοή σε 5 δεύτερα να κρατάτε για 5 δεύτερα και να εκπνέετε πάλι σε 5. Αν δεν έχετε ξανασχοληθεί πριν με αναπνοές τις πρώτες τρεις μέρες μην ξεπεράσετε τα πέντε λεπτά. Μετά μπορείτε σταδιακά καθώς εξοικειώνεστε να τις ανεβάσετε έως και 10 λεπτά. Οι αναπνοές βοηθούν πάντα στην νοητική και συναισθηματική χαλάρωση.

Σε πολλές κουλτούρες παγκοσμίως, το στήθος συμβολίζει την ομορφιά, την ζωτικότητα , την μητρότητα, την φροντίδα, την θρέψη.

Τα γυμνά στήθη στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία σχετίζονται με την αναγέννηση και όχι με την φθορά και την ασθένεια.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν για όλες εμάς να μάθουμε να φροντίζουμε τους εαυτούς μας και κατ΄επέκταση τους μαστούς μας, την θηλυκότητά μας, όργανα φροντίδας και θρέψης των επόμενων γενεών, και πολιτισμών.

Καλή Κυριακή, και χαρούμενη γιορτή της Μητρότητα.