Ατενίζοντας τον ήλιο – Ένας διαλογισμός για την αύξηση της ενέργειας σου

Ατενίζοντας τον ήλιο – Ένας διαλογισμός για την αύξηση της ενέργειας σου

Γιατί να το κάνεις:

Μερικά από τα γνωστά οφέλη περιλαμβάνουν μια ώθηση στην παραγωγή μελατονίνης και σεροτονίνης.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το βλέμμα στον ήλιο διεγείρει τον επίφυση καθώς το άμεσο ηλιακό φως χτυπά το μάτι, κινείται μέσω του αμφιβληστροειδούς – υποθαλαμικού σωλήνα και έπειτα χτυπά τον εγκέφαλο.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι η αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Πότε να το κάνεις: Το πρωί, το βράδυ

Πόσος χρόνος χρειάζεται: < 1 – 45 λεπτά

Πώς να το κάνεις:

Οι ώρες ασφαλείας είναι: μία ώρα μετά την ανατολή και μία ώρα πριν από το ηλιοβασίλεμα.

Είναι το πιο εύκολο στα μάτια, όπως ο ήλιος βγαίνει από τον ορίζοντα. Ακόμα και σε ασφαλείς ώρες, χρησιμοποιήστε τη δική σας διαίσθηση και κοινή λογική για να εκτιμήσετε εάν ο ήλιος είναι ασφαλής ή μη ασφαλής τη στιγμή που τον παρακολουθείτε.

1. Κατά τη διάρκεια της ασφαλούς ώρας, σταθείτε με γυμνά πέλματα στη γη. Οι καλύτερες επιλογές για να σταθείτε και να εξασκηθείτε στον ήλιο, είναι η άμμος της παραλίας ή το χώμα ή σε γκαζόν.

2. Ξεκινήστε να παρακολουθείτε τον ήλιο. Αφαιρέστε τα γυαλιά σας εάν τα χρησιμοποιείτε  πριν κοιτάξετε τον ήλιο.. Απλά σταθείτε όρθια άνετα και παρακολουθήστε τον ήλιο φυσικά. Χαλαρώστε το λαιμό σας και νιώστε τα πόδια σας ενώ παρακολουθείτε. Εάν το μυαλό σας περιπλανιέται, επαναφέρετε απαλά την προσοχή στο να παρακολουθείτε τον όμορφο ήλιο.

3. Έχετε την πεποίθηση ότι ο ήλιος δεν μπορεί να σας κάνει κακό και ότι το φως του ήλιου είναι ευεργετικό για το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας.  (Ακόμα κι αν δεν έχετε αυτήν την πεποίθηση, θα εξακολουθήσετε να έχετε τα οφέλη, αλλά η πίστη στη διαδικασία σας επιτρέπει να ζήσετε πιο εύκολα τα οφέλη.) Ξεκινάτε παρακολουθώντας για 10 δευτερόλεπτα την ημέρα και σταδιακά αυξάνετε τον χρόνο που παρακολουθείτε τον ήλιο κατά 10 δευτερόλεπτα  καθημερινά μέχρι να φτάσετε στα 45 λεπτά.

4. Αφού τελειώσετε την πρακτική σας, κλείστε τα μάτια σας. Κρατήστε τα κλειστά για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα έως ότου η εσωτερική εικόνα του ήλιου εξαφανιστεί. Μπορείτε επίσης να πείτε μια προσευχή εάν το επιθυμείτε.

5. Χρησιμοποιήστε τις παλάμες σας για να κλείσετε τα μάτια σας και αφήστε τα μάτια να χαλαρώσουν.. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το όραμά σας έχει βελτιωθεί και ότι όλα φαίνονται πιο έντονα και πιο καθαρά.

Είναι φυσιολογικό να βλέπετε θολή εικόνα του ήλιου για περίπου 10 λεπτά μετά από μια πρακτική.

Καλή πρακτική!!!