Μαζί μας, η ξεχωριστή Δήμητρα Ταμπάκη.

Μαζί μας, η ξεχωριστή Δήμητρα Ταμπάκη.

Υποδεχόμαστε τη Δήμητρα Ταμπάκη, σχεδιάστρια κοσμημάτων και ιδρύτρια του brand, Morphe London

  1. Θεωρώντας ότι οι επιλογές μας επηρεάζονται από τις αναμνήσεις και τα βιώματα μας. Ποιο πρόσωπο θα έλεγες από το παρελθόν σου, έχει αποτελέσει έμπνευση για σένα και σε “παρέσυρε” στις επιλογές του σήμερα ?

Δεν μπορώ να πω πως ήταν ένα πρόσωπο αλλα πιο πολύ μια χρονική περίοδος που σίγουρα μου άλλαξε τρόπο σκέψης και κατεύθυνση. Το μεταπτυχιακό μου στην ΑΑ (Architectural Associaion School of Architecture) στο Λονδίνο αποτέλεσε καταλυτική περίοδο για τις μετέπειτα επιλογές μου. Ο καθηγητής μου Patrick Schumacher και η Zaha Hadidέπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία μου. Η πρώτη μου επαγγελματική δραστηριότητα δίπλα στον εξαιρετικό designer Ross Lovegrove αλλά και η μετέπειτα δουλειά μου στο γραφείο Foster and Partners μου έμαθαν πολλά και με εξέλιξαν ως αρχιτέκτονα και designer. Το Λονδίνο γενικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία του brand και γι’άυτο τον λόγο αν και τώρα πλέον έχω επιστρέψει στην Ελλάδα έχω κρατήσει το London σαν κομμάτι του ονόματος.

  1. Πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις το δικό σου brand ?

Η δημιουργία του δικού μου brand ήρθε πολύ ομαλά. Το όνομα και brand MORPHḖ LONDON ξεκίνησε το 2015 όταν ακόμα δούλευα ως αρχιτέκτονας στο γραφείο Foster and Partners. Με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D Printing) έφτιαξα το πρώτο δαχτυλίδι. Αυτό ήταν η αρχή και η συνειδητοποίηση οτι μου αρέσει πολύ να σχεδιάζω κάτι το οποίο είναι άμεσα χρηστικό και μπορεί να φορεθεί. Απο τότε δουλεύω στην εξέλιξη του brand μου.

  1. Πιστεύεις ότι η μόδα και τα trends επηρεάζονται και διαμορφωνονται βάση του τι συμβαίνει κοινωνικά ?

Πιστεύω οτι η μόδα όπως και η αρχιτεκτονική είναι τομείς που επηρεάζονται και αντανακλούν την κοινωνία. Είναι μια αμφίδρομη σχέση όπου η μόδα εικονοποιεί τις ανάγκες, τα προβλήματα και τα βιώματα της κοινωνίας σε κάθε χρονική στιγμή.

  1. Ποιοι είναι οι σχεδιαστές που ξεχωρίζεις ?

Την Iris Van Herpen για την διορατικότητα και την καινοτομία της.

Τη Zaha Hadid για την πρωτοπορία του σχεδιασμού της, τον Ross Lovegrove για την αρμονία των γραμμών του και την Elsa Peretti για τα υπέροχα και διαχρονικά κοσμήματά της.

  1. Πώς βιώνεις την νέα κατάσταση αποκλεισμού και πώς φαντάζεσαι ότι μπορεί να μας επηρεάσει στο μέλλον ?

Στην διάρκεια του εγκλεισμού προσπαθώ να είμαι δημιουργική σχεδιάζοντας νέα σχέδια για τη νέα μου συλλογή αλλά και να αφιερώσω χρόνο σε πράγματα που δεν προλάβαινα να δώσω προτεραιότητα. Διάβασα αρκετά και είχα χρόνο να διαμορφώσω τον προσωπικό μου χώρο. Για το μέλλον προσπαθώ παντα να είμαι αισιόδοξη. Λένε οτι μετά την καταιγίδα έρχεται πάντα ο ήλιος.. τον περιμένω λοιπόν.

  1. Μια βαθιά σου επιθυμία που θα ήθελες να μοιραστείς?

Η βαθιά μου επιθυμία όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω για το δικό μου brand είναι να αρέσουν τα κοσμήματά που σχεδιάζω. Πιστεύω οτι για κάθε δημιουργό είναι ζωτικής σημασίας η αποδοχή και η αναγνώριση της δουλειάς του.