Elle Greece: Σε αυτή τη φάση, μια αλλαγή στα μαλλιά είναι ό,τι πρέπει! Είναι;

Elle Greece: Σε αυτή τη φάση, μια αλλαγή στα μαλλιά είναι ό,τι πρέπει! Είναι;

Μετά από μια τέτοια ταλαιπωρία (κυρίως ψυχολογική!) νιώθεις μια ακατανίκητη ανάγκη για αλλαγή. Ξεκινάμε από τα μαλλιά! Κάποιες φορές αυτή μεταφράζεται απλά, με μια αλλαγή στο χρώμα ή το μήκος. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να προβείς σε ένα total make over? Τότε μπαίνει στο παιχνίδι η αγαπημένη μας hair expert, Δήμητρα Δανίκα, για να μας συμβουλεύσει σωστά πριν κάνουμε πράξη την μεγάλη απόφαση.
Οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά εκεί έξω είναι τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές- τόσο μεταξύ τους όσο και σε σχέση με όσα έχει συνηθίσει το δικό μας μάτι. Πως ξέρουμε όμως ότι τελικά όλες αυτές οι εικόνες είναι κατάλληλες για εμάς; Εδώ έρχεται η hair expert, Δήμητρα Δανίκα, με το μαγικό της ραβδί, για να μας ανοίξει τα μάτια!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν την μεγάλη αλλαγή:

Φτιάξε αρχείο

Ξεκινάμε με τα βασικά! Για αρχή σύλλεξε όλες εκείνες τις εικόνες που σου «λένε κάτι», είτε αυτό σημαίνει ότι θα τις εκτυπώσεις από το διαδίκτυο, είτε ότι θα τις κόψεις από τα έντυπα, είτε τέλος πάντων ότι θα τις «κρατήσεις» από όποια άλλη πηγή μπορεί να τις βρεις. Φτιάξε δηλαδή ένα είδους αρχείο. Μέσα από αυτές τις εικόνες και φυσικά με την κατάλληλη επικοινωνία και συμβουλευτική πάντα από τους ειδικούς θα χτίσεις ένα παζλ ή αλλιώς ένα κολάζ, το οποίο έρχεται αυτόματα να σου υποδείξει τι είναι αυτό που σου λείπει και που θέλεις είτε να αποκτήσεις είτε να φωτίσεις στην εμφάνισή σου.

Δώσε βάση στις λεπτομέρειες

Επιπλέον πρέπει να γνωρίζεις πως δίνοντας προσοχή σε βασικά στοιχεία του εαυτού μας μπορούμε να καταλάβουμε τι θα μας πηγαίνει και τι ενδεχομένως όχι. Κοιτάζοντας δηλαδή έντονα το σχήμα του προσώπου μας, το χρώμα της επιδερμίδας, των  ματιών μας, ακόμα και το σχήμα του σώματος μας, αναδεικνύονται ένας ή και περισσότεροι κώδικες, ιδανικοί για εμάς, κάτι σαν εξίσωση φαντάσου που βγαίνει ο άγνωστος Χ.

Άκου τι σου λέει το μέσα σου

Πέρα από όλα αυτά που θα σε συμβουλεύσουμε εμείς σχετικά με την οποιαδήποτε αλλαγή, στο τέλος της ημέρας μεγαλύτερη σημασία έχει το πως σε κάνει αυτή η αλλαγή να αισθάνεσαι, πόσο συμβατή είναι με το μέσα σου. Πολλές φορές μέσα από την εικόνα μας θέλουμε κάτι να πούμε. Παράδειγμα! Αν έχεις την ανάγκη για μεγαλύτερη εξωστρέφεια σε εκείνη τη φάση, μπορεί να χρειάζεσαι ένα πιο έντονο, πιο bold, πιο statement look. Πρέπει να γνωρίζεις πως η όποια αλλαγή έχει να κάνει με το συναίσθημα, τις εμπειρίες σου, το μυαλό σου. Μόνο αν την στηρίξεις σε αυτά θα καταφέρεις να αποκτήσεις το ιδανικό αποτέλεσμα, εκείνο που βλέποντάς το κάθε πρωί στον καθρέφτη θα σε γεμίζει χαρά και αυτοπεποίθηση.

Μην μένεις μόνο σε αυτό

Υποστήριξε το νέο σου hair look με μια συνολική ανανέωση του στυλ σου, δηλαδή δώσε βάση και στο μακιγιάζ, τα αξεσουάρ σου αλλά και τα ρούχα σου. Η εικόνα συχνά παρουσιάζει μια πλευρά του εαυτού μας  που θέλουμε να εκφράσουμε την δεδομένη στιγμή και μιλάει για εμάς ακόμα και πριν εμείς ανοίξουμε καλά καλά το στόμα μας. Για σκέψου το, μετά από όλα αυτά μήπως ήρθε η ώρα για την δική σου αλλαγή; Εσύ τι θα ήθελες να πεις, να εκφράσεις μέσα από την εικόνα σου;

Extra Tip: Ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάς ότι τα μαλλιά σου ότι και να κάνεις είναι σημαντικό να δείχνουν υγιή, λαμπερά και με effortless look!

Info
Site: dimitradanika.gr
Facebook: Dimitra Danika
Instagram: @danikadimitra

Πηγή: Elle Greece