Η δεκαετία του 80′ μας λείπει φανερά για πολλούς και διάφορους λόγους.

Η δεκαετία του 80′ μας λείπει φανερά για πολλούς και διάφορους λόγους.

Την δεκαετία του 80′ υπηρξε τεράστια οικονομική και κοινωνική αλλαγή. Αυτό επηρέασε την μόδα σε όλα τα επίπεδα.

Οι γυναίκες άρχισαν να αποκτούν μεγαλύτερη εξωστρέφεια επαγγελματική και κοινωνική. Ήταν τότε που το power dressing με τις έντονες γραμμές και τα ογκώδη perm μαλλιά αγαπήθηκαν όσο ποτέ.

Υπήρξαν τάσεις διαφορετικές μεταξύ τους που η κάθε μία ανταποκρινόταν  και σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ένα new romantic punk look ειχε μεγάλη απήχηση στις νεότερες γενιές. Βλέπε μαλλιά με neon χρώματα κρεπαρισμενα και στημένα με ένα σχεδόν ναρκισσιστικο τρόπο μιας και ο χρόνος αποτελούσε το μυστικό της επιτυχίας του τελικού look.

Τα bold statement look και τα hair accessories ειχαν την τιμητική τους. Εικόνες όπως τo video clip material girl της Madonna αλλά κα της Cindy Louper ήταν έμπνευση για την νέα γενιά των 80s.

Φυσικά το gymnastic style με μαλλιά έντονα ντεγκρατε με ογκο και κορδέλες ή scrunchies φορεμένα σε κοτσίδες στο πλάι και με high contrast ανταύγειες.

Ένα look πιο “ήσυχο” και καθώς πρέπει ήταν το preppie look. Ρούχα κολεγιακά με chic messy hairstyles δίνοντας την εντύπωση μιας κομψής δεσποινίδας που φροντίζει τον εαυτό της και το μυαλό της. Οι χαλαρές ponytales συχνά πιασμένες με λεπτεπιλεπτους φιόγκους και αφέλειες ήταν ένα από τα  χαρακτηριστικα hair style.

Η περμαναντ ο όγκος και το κράτημα είχαν την τιμιτιμη τους για σχεδόν μια δεκαετία. Οι τάσεις επανέρχονται όταν μας λείπουν και και η μνήμη μας αναζητά να τις αναβιώσει φέρνοντας στο παρόν τα τότε συναισθηματα. Η δεκαετία του 80′ μας λείπει φανερά για πολλούς και διάφορους λόγους.

Οι τάσεις που  επανέρχονται  και θα κρατήσουμε για το επόμενο διάστημα,  ποιος ξέρει πόσο! μιας και όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα, είναι παιχνιδιαρικες  πρακτικές και μας φτιάχνουν τη διάθεση! Τα μαλλιά με όγκο επιστρέφουν με την περμαναντ να ξαναβρίσκει μια νέα θέση, δημιουργώντας πιο φυσικές μπούκλες και όγκους που ακολουθούν τις γραμμές του κεφαλιού με ένα wavy τελικό αποτέλεσμα.

Τα high contrast χρώματα επιστρέφουν με πλέον διαφορετική τοποθέτηση, αφήνοντας το φως να διαχέεται στο εσωτερικό των μαλλιών, στα μήκη και στις άκρες και πιο σκούρα αφήνοντας σχεδόν άθικτο το φυσικό πλησιάζοντας στις ρίζες. Δίνοντας ένα double face effect ενω Όταν  τα μαλλία σου είναι τραβηγμένα προς τα πίσω απόκαλύπτονται τα πιο ανοιχτά  χρώματα. Μία τάση που σίγουρα θα αγαπήσεις μιας και θα σου δώσει διάρκεια στο χρώμα και φως περιμετρικά από το πρόσωπο σου. Το μυστικό εδώ είναι οι ιδανικές αποχρώσεις που πλαισιωνουν το πρόσωπο σου.

Τα χρώματα κάνουν ένα blend θερμών και ψυχρων αποχρώσεων δίνοντας δημιουργικά και πολυδιάστατα αποτελέσματα. Το college hair style με κορδέλες και φιόγκους στην κοτσίδα σου είναι ένα hair style που ανάλογα το ύψος της κοτσίδας κολακεύει όλες τις γυναίκες.

Τέλος τα κοντά μαλλιά επιστρέφουν δυναμικά προσθετωντας ένα plus στην γυναίκεια “εξωστρέφεια” πότε με πιο αυστηρές πότε με πιο “μαλακές” γραμμες.

Το μυστικό είναι να ακολουθείς  και να δοκιμάζεις τις τάσεις που σε κάνουν χαρούμενη και όμορφα ή και να δημιουργείς τις δικές σου τάσεις.Συνήθως είναι και αυτές που σου πάνε περισσότερο,  αρκεί να τις ανακαλύπτεις και να επιτρέπεις στο εαυτό σου την αλλαγή!