Τα κοντά μαλλιά επιστρέφουν!

Τα κοντά μαλλιά επιστρέφουν!

Τα κοντά μαλλιά επιστρέφουν δυναμικά και παρακάτω θα ανακαλύψεις ιδέες για μια νέα εμφάνιση αλλά και τα οφέλη ενός απόλυτου pixie cut.

Παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει εννέα iconic pixie cut που τόλμησαν γυναίκες με μακρυά μαλλιά. Τα μακρυά μαλλιά μας αρέσουν αλλά αγαπάμε και τα statement κοντά κουρέματα που όχι μόνο δεν “κρύβουν την feminine πλευρά μας αντιθέτως μπορούν να την αναδείξουν, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την προσωπικότητα την φιγούρα και τα χαρακτηριστικά μας!

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από το cropped pixie cuts που δημιούργησε ο vidal sassoon το 1967 για την Mia Farrow στο “Rosemary’s Baby”.
Στην πραγματικότητα με την απόλυτη αρχιτεκτονική του στάση απέναντι στα μαλλιά βοήθησε στην κοινωνική επανάσταση των 60s όπου οι γυναίκες έπαψαν πια να πηγαίνουν στο σαλόνι ομορφιάς 1, 2 ή και 3 φορές την βδομάδα, υιοθετώντας easy made hair styles με αποτέλεσμα να ειναι πλέον πιο ανταγωνιστικες στην αγορά εργασίας έναντι των αντρών.

Άλλο ένα διάσημο pixie cut της εποχής είναι φυσικά, του ίσως πιο διάσημου μοντέλου της Twiggy, ένα γεωμετρικό κούρεμα αφηνωντας ελεύθερο το μέτωπο διατηρώντας μακρυά την φράντζα ενώ πολύ κοντά στα πλαϊνά και στον αυχένα.

Κι ενώ η δεκαετία του 60 ήταν καθοριστική για τα κοντονκουρεμενα μαλλιά στις γυναίκες, παρακάτω θα αντλησουμε εμπνευση από γυναίκες που έκαναν μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση τους πότε λόγω κάποιων ρόλων αλλά και κάποιες φορές just for fun!

Μέσα στο 2000 είδαμε την Sienna Miller με το υπέροχο pixxie on long bangs να το υπογραμμίζει με το gold platinum blonde χρώμα της ! Ένα πραγματικά stylish και soft κόυρεμα που ταιριάζει σε πολλές γυναικείες φιγούρες λόγω των απαλών γραμμών στην περιμετρο του προσώπου και του αυχένα αλλά και του όγκου που δημιουργεί στην κορυφή του κεφαλιού τονίζοντας την θηλυκότητα!

Ενα επόμενο look που ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε είναι το pixie της Michelle Williams με το έντονο classic platinum color αφηνωντας την ρίζα στην φυσική αποχρωση! Άλλο ενα easy wear look που μπορείς να υιοθετήσεις ενώ ταιριάζει απόλυτα και σε πρόσωπα oval ή στρογγυλά λόγω της μακριάς φράντζας και των όγκων που δημιουργεί στα σημεία, προσδίδοντας ένα “εφέ” ενός προσώπου με πιο έντονες γωνίες!

Η Keira Knightley όπως και η Jennifer Lourence! είναι από τις γυναίκες που τόλμησαν την μεγάλη αλλαγή στο κούρεμα τους επιλέγοντας μια βαριά
φράντζα, σε φυσικές αποχρώσεις με πιο ανοιχτές άκρες δίνοντας έτσι ογκο και messy final touch, ιδανικό look για να τονίσεις τις γωνίες του προσώπου σου!
Έμπνευση για ενα πιο εκκεντρικό look μας δίνει το απόλυτο pixxie ice platinum look της Agyness Deyen.

Τέλος για σένα που έχεις σπαστά έως σγουρά μαλλιά και αναρωτιέσαι αν μπορείς να έχεις κοντά κουρέματα χωρίς να ανυσηχεις γαι τον” έλεγχο” που χρειάζονται, τσέκαρε το κουρεμα της Audrey Toutou και της Hally Bery και έχε στο μυαλό σου ότι ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας σου υπάρχει ένας ειδικός τρόπος κουρέματος ώστε να σου προσφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς για τα μαλλιά σου!

Αν είσαι έτοιμη για ένα κοντο κούρεμα τα οφέλη που θα έχεις είναι:

1ον. η πρακτικότητα που σου προσφέρει το easy to go αποτέλεσμα. Ο χρονος που χρειάζεται ενα κοντό κούρεμα στο styling όταν αυτό έχει σωστή δομή είναι σχεδόν μηδενικός εφόσον το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα γρήγορο blow-dry η και όχι και ένα προϊόν styling για να αναδείξεις το τελικό αποτέλεσμα.

2ον. Υπάρχουν πολλά περισσότερα από ένα κοντό κούρεμα για όλους τους τύπους μαλλιών και λόγω του μήκους τα μαλλιά σου δείχνουν πάντα shiny και υγιή!

3ον.Τα κοντά μαλλιά από μόνα τους δημιουργούν ένα stylish και statement look χωρίς να κάνεις μεγάλη προσπάθεια! Ένα κοντό κούρεμα με το σωστό χρώμα για εσένα και ένα lipstick είναι από μόνο του αρκετό για μια ολοκληρωμένη και cool εμφάνιση!

Θα το τολμήσεις?