Η αξία της διάγνωσης και συμβουλευτικής πριν από την ολοκληρωτική αλλαγή στα μαλλιά σου.

Η αξία της διάγνωσης και συμβουλευτικής πριν από την ολοκληρωτική αλλαγή στα μαλλιά σου.

Την περίοδο που διανύουμε και φαίνεται να μην ελέγχουμε εμείς τις αλλαγές που προκύπτουν στην καθημερινότητα μας, όλο και περισσότερο έχουμε την ανάγκη είτε για εσωτερικές αλλαγές είτε για εξωτερικές. Ίσως  να θέλουμε να σταθούμε σε αυτά που εμείς μπορούμε να ελέγξουμε και άρα εμείς τα ορίζουμε.

Κρατάω το δεύτερο και συνεχίζω λέγοντας ότι παρατηρώ μια τεράστια ανάγκη για αλλαγές στην εικόνα μας πότε μικρότερες πότε μεγαλύτερες. Ποια όμως είναι τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην πέσουμε στην παγίδα να κάνουμε κάτι που θα το μετανιώσουμε και μετά θα έχουμε έναν λόγο παραπάνω να κλαίμε.

1ον Να ελέγξουμε τον παρορμητισμό μας. Όταν θέλεις να κάνεις μια τεράστια αλλαγή μην την κάνεις απότομα. Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο, αναρωτήσου, μπορείς να σε φανταστείς με κοντά μαλλιά; Το σκέφτεσαι καιρό; Άκου τον ειδικό και άσε τον να σε περιεργαστεί, εδώ, πέρα από την πρακτική γνώση του θα χρειαστεί να επιστρατεύσει και την διαίσθηση του ώστε να μπορέσει να αφουγκραστεί και πέρα από το εμφανές σου πάει ή δεν σου πάει, το ακόμα πιο σημαντικό είναι είσαι έτοιμη ή δεν είσαι.

2ον και πολύ σημαντικό αφού είσαι έτοιμη, πανέτοιμη πάμε να δούμε το ιστορικό των μαλλιών σου . Είσαι σκούρα καστανή και θέλεις να δείχνεις φυσική καστανόξανθη με την πιο δημοφιλή αναζήτηση όσον αφορά τα μαλλιά στην Google, το ballayage . Πόσο καιρό βάφεις τα μαλλιά σου σκούρα; τα βάφεις μόνη σου; πόσο συχνά; πόσο θα τα κόψεις; κάθε πότε είσαι διατεθειμένη να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο; είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που θα χρειαστεί να απαντήσεις έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη για σένα επιλογή.

3ον εξίσου απαραίτητο είναι η συντήρηση του νέου σου look από τα χεράκια σου. Μια μεγάλη αλλαγή χρειάζεται  και λίγο χρόνο ώστε να βρεις τον νέο τρόπο που θα χειρίζεσαι τα μαλλιά σου από το λούσιμο έως το στέγνωμα, χτένισμα του. Ζήτα πρακτικά tip, προϊόντα styling  και περιποίησης που θα σε βοηθήσουν  να είσαι όσο πιο κοντά στο αποτέλεσμα της πρώτης μέρας φεύγοντας από το κομμωτήριο.

Σε όλα τα παραπάνω, αυτό που θα πρέπει να μην προσπερνάς είναι το προσωποποιημένο αποτέλεσμα στο κούρεμα σου, η φυσική κατάσταση των μαλλιών σου, οι φύτρες, το σχήμα του κεφαλιού και του προσώπου σου είναι τα καθοριστικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Αντίστοιχα το χρώμα της επιδερμίδας σου, των μαλλιών σου, των ματιών σου θα ορίσουν την παλέτα χρωμάτων που σου ταιριάζει.

Τα μαλλιά μας μπορούν να αναβαθμίσουν την διάθεση και την συνολική μας εικόνα και στο πέρασμα των αιώνων μέσα από το στιλ τους διαφοροποιούσαν  κουλτούρες και  κοινωνικές τάξεις. Σήμερα ίσως περισσότερο από ποτέ επηρεάζουν την ψυχολογία μας και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα για το ιδανικό για μας make over.