Η ιστορία και η έμπνευση πίσω από το BEIΝG ME PROJECT

Η ιστορία και η έμπνευση πίσω από το BEIΝG ME PROJECT

Γράφει η Dimitra Danika.

BEING ME.. μια διαδρομή που ξεκίνα από τα παιδικά μου χρόνια όταν μέσα από το κομμωτήριο της μητέρας μου όπου  και μεγάλωσα, πίσω από κάθε γυναίκα που παρατηρούσα, ένας ξεχωριστός κόσμος παρουσιαζόταν στα μάτια μου, παίζοντας με διαφορετικά σενάρια χαρακτήρων και μεταμορφώσεων, τόσα ώστε να βρω εκείνα που μου κούμπωναν καλύτερα.

Σε κάθε νέο being me υπάρχει μια έκρηξη συναισθημάτων που μου θυμίζει όλες αυτές τις ιστορίες, περιγραφές και αλλαγές  των γυναικών στα νεανικά μου χρόνια που με συνέπαιρναν και είχαν πάντα από πίσω μια ιστορία κρυμμένη που ήθελα πολύ να ανακαλύψω..

Για μένα την μεγαλύτερη σημασία έχει το να συνομιλεί το μέσα με το έξω, ώστε να δημιουργείται κάθε φορά ένα make over, άλλοτε μικρότερο άλλοτε μεγαλύτερο, που να εκφράζει αυτό που οι ίδιοι αισθανόμαστε ότι είμαστε την δεδομένη στιγμή της ζωής μας.

Είναι μία διαδικασία σχεδόν ερευνητική και αναλυτική που σκοπό έχει μέσα από το make over, το video και την φωτογράφιση να προβάλλει και να αναδεικνύει κομμάτια της προσωπικότητας της πρωταγωνίστριας, σαν μια ταινία μικρού μήκους όπου το εικαστικό ξετυλίγει χαρακτηριστικά του ήρωα.

Τo να αναλύω και να επικεντρώνομαι εκτός από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, στην προσωπικότητα, αλλά και στην αίσθηση που εισπράττω από κάθε γυναίκα που αναλαμβάνω είναι για μένα ο τρόπος δουλειάς που με εκφράζει.

Enjoy them.