4momsgr: Το νέο being me ήταν μια πρόκληση στις νέες συνθήκες αλλά σου επιτρέπει ακόμα να ονειρεύεσαι και να …μετράς τα άστρα

4momsgr: Το νέο being me ήταν μια πρόκληση στις νέες συνθήκες αλλά σου επιτρέπει ακόμα να ονειρεύεσαι και να …μετράς τα άστρα

Πηγή: 4moms.gr

Η Δήμητρα Δανίκα, η δημιουργός του πρότζεκτ BEING ME, με τις άλλοτε μοναδικές πρωταγωνίστριες της, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ανδρονίκη Κολοβού, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Αμαλία Κυπαρίσση, κ.α., ανοίγει ξανά την αυλαία με ένα ολόφρεσκο Βeing Me και πάντα υπό την καθοδήγηση της δικής της ματιάς και… στην κυριολεξία πινελιάς της!

Και για να κάνουμε μια διαδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και παρόν, η hair designer Δήμητρα Δανίκα ξεκίνησε το Being Me έχοντας στο μυαλό της όλα εκείνα που οι γυναίκες είναι αλλά φοβούνται να αναδείξουν ή δεν ξέρουν τον τρόπο και ψάχνουν το δρόμο. Και αυτός ο δρόμος ανοίγεται και ξεδιπλώνεται μέσα από το Being Me. Ουσιαστικά ως διαδικασία μεταφράζεται ως εξής: «ακούω, αφουγκράζομαι το ποια είσαι και αυτό το μεταφράζω, μέσα από μια δημιουργική διαδικασία, σε εικόνα»

AdTech Ad

Η Δήμητρα όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει την ομορφιά σπουδαίων γυναικών από το χώρο του σινεμά, του θεάτρου, των τεχνών, της δημοσιογραφίας.

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ιστορία και αυτήν την ιστορία θέλει να την μετουσιώσει σε εικόνα μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα, ψυχαναλυτική αλλά πάνω από όλα διασκεδαστική διαδικασία-εμπειρία.

Με μία επίλεκτη ομάδα συνεργατών, η Δήμητρα πίσω από τα ηνία όλου του προτζεκτ, η Μαίρη Λούση μαζί της στο σενάριο και τη σκηνοθεσία, η Εύα πίσω από τις κάμερες, η Ηλιάνα στο βίντεο και στο μοντάζ και όλη η υπόλοιπη ομάδα του hair saloon, ξεκινάει μία δημιουργική διαδικασία μεταμόρφωσης στον πραγματικό εαυτό της πρωταγωνίστριας όπως αυτός προκύπτει μέσα από προσωπικές αφηγήσεις. Σημασία έχει αυτό που αισθάνεται κάθε γυναίκα τη δεδομένη στιγμή.

Αυτή τη φορά απέναντι της κάθεται μια ακόμη ξεχωριστή γυναίκα, η δημοσιογράφος Ελένη Μπεζιριάνογλου.

Η έμπνευση για αυτό το challenge video πηγάζει από την ίδια την Ελένη και τον αγαπημένο παιδικό της ήρωα. Τον Μικρό Πρίγκιπα.

Μέσα από την μοναχικότητα αλλά και τη παιδική, αφιλτράριστη, ανεπιτήδευτη ματιά του, βρίσκει ο ήρωας τον εαυτό του. Μέσα από τα ταξίδια που κάνει, ανακαλύπτει κομμάτια και πτυχές του εαυτού του.

Αυτό το ταξίδι ξεκινάει και με την Ελένη μέσα από το Being me καθώς εξερευνά και εκείνη μια άλλη πτυχή του εαυτού της. Λίγο πιο παιχνιδιάρικη, πιο σουρεαλιστική. Μια μοναδικότητα και μια αλήθεια που την εκφράζει και που στο τέλος της δίνουν πραγματική χαρά. Αυτό αφουγκράστηκε και η Δήμητρα λοιπόν και έπιασε πινέλα και ψαλίδια.

“Όταν ήρθε σε εμάς η Ελένη, με την δική της αφήγηση και ιστορία, είδα μια πολύ funny και ιδιαίτερη πτυχή της και αυτή θέλησα να βγάλω μέσα από την μεταμόρφωση της σε μια πιο πικάντικη και juicyπλευρά. Τα στάδια της μεταμόρφωσής ήταν από πολύ μακριά ξανθά μαλλιά, σε lob καρέ, κούρεμα μέχρι τους ώμους, με έντονη γεωμετρία στην φράντζα (sharp fringe) και με spicy strawberry blonde  χρώμα, μέσα από την τεχνική του foilyage.”

Ένα ξεκάθαρο προσωπικό σου στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε εγκλωβίσει αλλά να σε κάνει να ανακαλύψεις μια νέα πλευρά που σε εκφράζει και δεν την είχες βρει μέχρι τώρα. το  

Και όπως αναφέρει η δημιουργός, Δήμητρα Δανίκα το «πιο σημαντικό είναι να αναδειχθεί η εικόνα της γυναίκας που η ίδια έχει στο μυαλό της στο σήμερα και τελικά, πόσο κοντά έχουμε φτάσει σε αυτή την πλευρά του εαυτού της».

Μια σειρά πραγμάτων μεσολάβησαν, από τότε που το συζητάγαμε, από χειμώνα φτάσαμε καλοκαίρι.Από καλοκαίρι φθινόπωρο. Με δυο καραντίνες before and after, ένα δύσκολο καλοκαίρι και με ένα ακόμα πιο βαρύ πρόγραμμα με ατελείωτα ραντεβού, καταφέραμε και ισορροπήσαμε, ορίσαμε τα διαδικαστικά, το όρντινο, και…ιδού το αποτέλεσμα. Let’s play!