H δεκαετία του 90′ μέσα από τα μάτια της color expert της ομάδας μας, Άντζελα Χατζηραι

H δεκαετία του 90′ μέσα από τα μάτια της color expert της ομάδας μας, Άντζελα Χατζηραι

Ο τρόπος για να ντύσει κάνεις την δεκαετία 90′ είναι να μην ονομάζεται στιλ.

Αλλά μια νέα προσέγγιση της μόδας και της επιλογής των ρούχων. Η ίδια αρχή της δημιουργίας των ρούχων από τους σχεδιαστές και η δημιουργία μιας εικόνας από τους απλούς ανθρώπους άρχισε να αλλάζει. Μεγάλη προσοχή άρχισε να δίνεται στην ατομικότητα, μια αντανάκλαση του εσωτερικού κόσμου ενός ατόμου και το Τ denim έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή όπως φούστες, καπέλα, ολόσωμες φόρμες, παπούτσια, τσάντες.

Επίσης για πρώτη φορά τα ρούχα unisex- style έκαναν την εμφάνισή τους. Επιρροές είχαμε και από τον κόσμο της μουσικής σκηνής όπως ο Kurt Cobain και το συγκρότημα nirvana που έκαναν την επανάσταση τους. Όχι μόνο στην μουσική αλλά και στη μόδα.

 

 

 

 

 

 

Όπως και ο κινηματογράφος που χαρακτηρίστηκε μια από τις καλύτερες εποχές με την αγαπημένη μας ταινία και ύμνος της μόδας pulp fiction (το υπέροχο καρέ της Ούμα Θέρμαν) το ζηλεύουμε ακόμα και σήμερα. Το styling περιείχε τα πάντα δεν υπήρχαν κανόνες. Δερμάτινα ρούχα, denim, κλασικά παντελόνια με υψηλή μέση, ογκώδη πουλόβερ, λίνα φορέματα. Μπλουζάκια κομμένα, φωτεινά μπλουζάκια.. Μαλλιά έντονα, χρώματα μόνο ροζ, κόκκινα, πράσινα.

Ξανθό με έντονες αντιθέσεις. Μαλλιά σγουρά με τεχνική περμαναντ. Λαμπερά τσιμπιδάκια, και κοριτσίστικα χτενίσματα με όγκο, κοντά pixies ατημέλλητα μαλλιά.
   
Ψηλούς και σφιχτόυς κότσους, λουλούδια, γκλίτερ και άλλα είχαν την τιμητική τους. Τα παπούτσια σε μαζικές σόλες, μπότες, dr martens, converse. Από αξεσουάρ είχαμε τα chokers, μεγάλα σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και αλυσίδες όπως και piercing. Σήμερα αυτή η περίοδος θεωρείται από τις πιο δημοφιλείς.
Ξεκινώντας από το 2010 στοιχεία αυτής εποχής άρχισαν να εμφανίζονται σε συλλογές σχεδιαστών μόδας. Σήμερα κάποιοι σχεδιαστές βασίζονται στον μινιμαλισμο εννοώ άλλοι χρησιμοποιούν την λαμπρότητα και την ποικιλομορφία εκείνης της εποχής.