Το χρώμα και το φως επηρεάζουν τις τάσεις στα μαλλιά περισσότερο από ποτέ

Το χρώμα και το φως επηρεάζουν τις τάσεις στα μαλλιά περισσότερο από ποτέ

Το χρώμα και το φως επηρεάζουν τις τάσεις στα μαλλιά περισσότερο από ποτέ

H Δήμητρα Δανίκα, Hair & Master Color Expert της Wella, αναλύει τις επικρατέστερες τάσεις στα μαλλιά μέσα στον χρόνο.

Πηγή: missbloom.gr

Μελετώντας τη μακρόχρονη ιστορία της εταιρίας WELLA εδώ και 140 χρόνια, ανακαλύπτω ξανά επικρατούσες τάσεις του παρελθόντος που άφησαν ιστορία.

Ένα γρήγορο flashback με οδηγεί στη δεκαετία του ’50, εκεί που βρίσκεται, όχι τυχαία, η χολιγουντιανή σταρ Elizabeth Τaylor. Μέσα από τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις, τη λευκή πορσελάνινη επιδερμίδα, το μπλε βαθύ των ματιών και τα ροδαλά χείλη γίνεται color ambassador λανσάροντας την καλλυντικότητα μιας βαφής με νέα, για την εποχή, τεχνολογία. Κατά τη μεταπολεμική περίοδο η μόδα δίνει έμφαση στη θηλυκότητα, στην έντονη χρωματική παλέτα και στα πολυτελή προϊόντα, απομακρύνοντας έτσι το μουντό γκρι της προηγούμενης περιόδου.

Σήμερα, σε μα εποχή με τόσους περιορισμούς και σε έναν κόσμο που αλλάζει και μεταβάλλεται διαρκώς, η ανάγκη που παραμένει σταθερή είναι η τάση τού να αναδεικνύεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Έτσι, κερδίζοντας χαμένο χρόνο κατά την covid εποχή του lockdown και επαναπροσδιορίζοντας τις ανάγκες που προκύπτουν, η μόδα επανασχεδιάζεται ξεκινώντας από μια βασική αλήθεια – την επιρροή που έχει πάνω μας το χρώμα και το φως.

Παρατηρώντας από την αρχή τον κόσμο με γυμνό μάτι, η φύση έρχεται στο προσκήνιο αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της και αντλώντας έμπνευση από την ίδια. Τα μαλλιά μας θέλουν να μιμηθούν το φυσικό τους χρώμα συνδυάζοντας neutral ψυχρές και ζέστες αποχρώσεις. Τα άλλοτε μονοχρωματικά ξανθά μαλλιά γίνονται πολυδιάστατα μέσα από δημιουργικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Τα #creamblonde, #powderrose, #strawberryblonde, #pearlblonde είναι μερικοί από αυτούς που θα αναζητήσουμε στη νέα παλέτα. Τα καστανά και όχι μόνο, μαλλιά μέσα από νέες ανανεωμένες τεχνικές όπως η #Luxelights by Wella Professionals, ευνοούνται. Ενδεικτικά, με τη νέα τεχνική εκσυγχρονίζονται οι κλασσικές ανταύγειες με επιπλέον στοχευμένη τοποθέτηση, ενώ αναβαθμίζεται η κάλυψη των λευκών μαλλιών σε λιγοστό χρόνο, θυμίζοντάς μας ότι η πολυτέλεια έρχεται μέσα από την αρμονία, τον κάλο σχεδιασμό και τα άρτια υλικά.

Τα μαλλιά μας δεν είναι απλώς μαλλιά, είναι το μοναδικό μέρος του σώματός μας που μάς δίνει την ευκαιρία να ανανεωθούμε στη στιγμή προσθέτοντας extra πόντους στην χαρά και ικανοποίηση που τόσο έχουμε ανάγκη. Η μόδα επηρεάζεται από την ψυχολογία μας και αντίστροφα, ενώ μας υποδεικνύει τις τάσεις.

Ο καλλωπισμός των μαλλιών μας γίνεται μια τάση από μόνη της ενώ έρχεται για μια ακόμη φόρα στο προσκήνιο. Άλλωστε, τα μαλλιά μας περιγράφουν το ποιοι αισθανόμαστε ότι είμαστε τη δεδομένη στιγμή της ζωής μας. Αρκεί να σκεφτείς όλες τις bad hair μέρες που έχεις βιώσει και αντίστοιχα όλες εκείνες τις φορές που ένα πετυχημένο χρώμα φωτίζει και χρωματίζει την επιδερμίδα σου, τόσο ώστε το νέο σου make up να είναι το νέο σου hair color. Τα μαλλιά σου λειτουργούν ως το πολυτιμότερο αξεσουάρ, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση σου χωρίς να έχεις αγωνία για το πώς δείχνεις. Είναι σημαντικό λοιπόν να νιώθεις καλά με την εικόνα σου και αυτό ως ένα σημείο επηρεάζει και το να είσαι καλά επί της ουσίας.