Τα χρωματιστά μαλλιά στα 90’s, έμπνευση στο σήμερα

Τα χρωματιστά μαλλιά στα 90’s, έμπνευση στο σήμερα

Πότε είναι η τελευταία φορά που το χρώμα των μαλλιών σου επηρέασε σημαντικά την διάθεση και την ψυχολογία σου και ποιες  χρωματικές τάσεις επικρατούν το 2021.

Για ένα ιδιαίτερο λόγο  όταν θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή στην ζωή μας ξεκινάμε από τα μαλλιά μας . Ειδικά  σε περιόδους που νιώθουμε περιορισμένοι  φαίνεται να μας απασχολεί έντονα η φροντίδα του εαυτού μας ενώ παράλληλα γινόμαστε και πιο τολμηροί. Τι πιο διασκεδαστικό και παράλληλα ασφαλές από το να έχεις την δυνατότητά να πειραματιστείς.

Οι παστέλ αποχρώσεις ταιριάζουν υπέροχα στα ήδη ξανθά μαλλιά ενώ αν έχεις καστανά η και πιο σκούρα μπορείς να πειραματιστείς με πιο έντονα  bold statement look  σε cherry, βαθύ μοβ ή και έντονες κόκκινες αποχρώσεις τοποθετημένες σε πάνελ εσωτερικά των μαλλιών σου η και ως face frame μια τάση που συναντήσαμε σε μερικά από τα  πιο fashion it girls ήδη από το 2020 και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το 2021 με έμπνευση από τα 90΄s. Τότε που σε κεντρικά κομμωτήρια των πιο κομψών γειτονιών της Αθήνας τα χρωματιστά  μαλλιά έντυναν την ήδη πολύχρωμη διάθεση των γυναικών. Μια τάση τόσο ελεύθερη και δημιουργική που συνέδεε το πολυπολιτισμικό Λονδίνο με την Αστική Αθήνα .Το νεοφερμένο  MTV μας ταξίδευε μέσα από τα video clip  καλλιτεχνών και συγκροτημάτων  σε μια σύγχρονη αισθητική  όπου μέσα από την εικόνα της παρουσιαζόταν  η neo punk 90ς εποχή. Μια σύγχρονη new age  που για διαφορετικούς λόγους ξανά συστηνόταν  και επανεφηύρε τον εαυτό της , κάτι που ξαναβλέπουμε ιδιαιτέρως και σήμερα, αυτός είναι  ο συνδετικός κρίκος δυο φαινομενικά αντιφατικών εποχών.

Icons της εποχής που μας ενέπνευσαν ήταν οι Bjork με τις πορτοκάλι έντονες αποχρώσεις αλλά και η Gwen Stefani παίζοντας με έντονες ροζ η και γαλάζιες  στο ήδη πλατινέ χρώμα των μαλλιών της   Αν θελήσεις να νιώσεις πιο τολμηρή σκέψου ότι τώρα που το κατακόκκινο κραγιόν  σου έχει μπει για λίγο ακόμη στο συρτάρι η red απόχρωση τοποθετημένη σε τμήματα (πάνελ) μαλλιών  είτε εσωτερικά τοποθετημένα είτε ως face frame θα σου δώσουν την ένταση που αναζητάς κάτι που υιοθέτησε η τραγουδίστρια των Spice Girls Geri Halliwell.

Για όσους όμως δεν ταυτίζονται με την χρωματιστή διάθεση των 90s και θέλουν να κρατήσουν μόνο την ανεξαρτησία και ελευθέρια της εποχής  επίλεξε αποχρώσεις που θα  αναβαθμίσουν το ξανθό σου  με ήπιες pastel αποχρώσεις που εκτός  ότι  θα διώξουν του ανεπιθύμητους κίτρινους , πορτοκάλι τόνους θα δώσουν και ένα πιο σύγχρονο look στην συνολική σου εικόνα.

Extra tip: ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου προτείνει την ιδανική για τα μαλλιά σου απόχρωση ή ακόμα και ένα συνδυασμό αυτών για να διατηρήσεις το πολυτελές χρώμα που μόλις απέκτησες.