Τα 4 πιο πολυσυζητημένα κουρέματα του 2021

Τα 4 πιο πολυσυζητημένα κουρέματα του 2021

Το μόνο πράγμα που παραμένει πάντα ίδιο με την μόδα είναι ότι αλλάζει πάντα, ο βασικότερος λόγος που αυτό συμβαίνει είναι γιατί αλλάζουμε εμείς. Αλλάζουν οι συνθήκες της ζωή μας , οι ανάγκες μας, η καθημερινότητα μας και τις περισσότερες φορές εδώ και εκατοντάδες χρόνια για διαφορετικούς πάντα λόγους οι άνθρωποι μιμούνται στιλ και τάσεις άλλων ανθρώπων.

Ποιες ήταν όμως και παραμένουν οι πιο δημοφιλείς τάσεις στα μαλλιά για το 2021 και γιατί;

Το κούρεμα που είδαμε πολύ έντονα και που αναζητούν πολλές γυναίκες είναι το boy bob, είναι το πιο κοντό στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά του κεφαλιού, δίνοντας έμφαση στο μήκος της φράντζας. Ταιριάζει στα περισσότερα σχήματα προσώπου ενώ αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το ανδρόγυνο στιλ του, θυμίζοντας μας τα κουρέματα των αγοριών την δεκαετία του 90’.Ειναι ένα κούρεμα πολύ εύκολα διαχειρίσιμο καθώς με ένα leave in προϊόν styling και ανάλογα με την ύφη των μαλλιών σου μπορείς να το διαμορφώσεις .

Το french bob, όπως αυτό της Taylor Lashae, με αφέλειες είναι από τα πιο chic κουρέματα που μπορείς να υιοθετήσεις. Δείχνει υπέροχο σε σπαστά μαλλιά και οβάλ η τριγωνικά πρόσωπα. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το εφέ του ατελές και ανεπιτήδευτου στιλ που δημιουργεί. Είναι ένα κούρεμα που εύκολα μπορείς να διατηρήσεις χωρίς να χρειάζεται πολύ συχνή συντήρηση από τον κομμωτή σου και αυτό συμβαίνει γιατί τα πιο ενιαία του μήκη καθώς μακραίνουν δεν δημιουργούν μεγάλες διαβαθμίσεις ενώ παράλληλα περνά από μερικά όμορφα στάδια.

Τα seventies αποτέλεσαν έμπνευση φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ξεχωρίζοντας το hippie rock στιλ, κάτι που είδαμε με το καλωσόρισμα του shag κουρέματος όπως έκανε η Billie Eilish. Ένα στιλ που ταιριάζει ιδανικά σε σπαστά μαλλιά και δίνει ένα έντονο χαρακτήρα στο συνολικό look. Aντίστοιχα με την ιδανική δομή του κουρέματος ταιριάζει στα περισσότερα σχήματα προσώπου ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το αναζήτησαν γυναίκες με ίσια μαλλιά αλλάζοντας την ύφη των μαλλιών τους σε σπαστά η και σγουρά με την γνωστή αλλά πλέων σύγχρονη τεχνική της περμανάντ.

Τέλος το κούρεμα που παραμένει στις top αναζητήσεις των γυναικών είναι οι αφέλειες και ειδικά οι curtain bangs βλ. Alexa Chung. Τα οφέλη στο συγκεκριμένο στιλ κουρέματος είναι παραπάνω από ένα μπορεί να σου προσφέρει άμεσα μια αλλαγή, ειδικά σε γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν το μήκος των μαλλιών τους. Είναι πολύ εύκολο να το διαχειριστείς λόγο του μήκους του ενώ δείχνει εξίσου όμορφο στην φυσική του κατάσταση χωρίς δηλαδή φορμάρισμα σε ίσιο. Τέλος μικραίνοντας περνά από διάφορα κολακευτικά στάδια μιας και λόγο του σχήματος του (πιο μακρύ στις άκρες τους) πλαισιώνει απαλά το πρόσωπο.

Μιλώντας βεβαία για τάσεις η πιο κυρίαρχη και αυτή που θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερο είναι αυτή που θα αναδεικνύει τα δικά σου μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά και την προσωπικότητα σου. Αυτό που εσύ έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς τις τάσεις ως ένα εργαλείο έμπνευσης το οποίο θα σε οδηγήσει να αναδείξεις το δικό σου ξεχωριστό στιλ.