Aφέλειες εμπνευσμένες από τα 70s: πώς θα αποκτήσεις το κούρεμα που έχει κάνει δυναμικό comeback

Aφέλειες εμπνευσμένες από τα 70s: πώς θα αποκτήσεις το κούρεμα που έχει κάνει δυναμικό comeback

Πηγή: savoirville.gr

Οι τάσεις των περασμένων δεκαετιών κάνουν κύκλους και επανέρχονται ανά διαστήματα στη ζωή μας. Σειρά αυτή τη φορά έχει ένα trend που αφορά το styling των μαλλιών, και αυτό είναι οι αφέλειες. Και όχι οποιεσδήποτε αφέλειες, αλλά οι αφέλειες που κυριαρχούσαν τη δεκαετία του 1970. Ξέρεις ποιες, αυτές που ήταν σε ένα πιο μακρύ μήκος και μπορούσαν να χωριστούν στη μέση.

Τη δεκαετία του 1970 είδαμε τις αφέλειες στην Farrah Fawcett, στη Goldie Hawn και στη Brigitte Bardot. Τώρα έχουν κάνει ένα δυνατό comeback από τις Γαλλίδες influencers και πολλές άλλες celebrities.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλείς;

Οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά είναι πολύ εύκολο το styling τους και μπορούν να χτενιστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Επίσης, δεν απαιτούν συχνή συντήρηση, κάτι που εάν είχες ποτέ κλασικές αφέλειες ξέρεις πόσο κουραστικό είναι. Και φυσικά δείχνουν υπέροχες όσο και να μακρύνουν.

Μην ξεχνάς επίσης πως είναι κατάλληλες και για καλοκαιρινά κουρέματα, αφού υποστηρίζουν τέλεια το ατημέλητο, φυσικό και ανεπιτήδευτο καλοκαιρινό styling.

 

Εμείς συμβουλευτήκαμε την hair expert Δήμητρα Δανίκα για να μας λύσει όλες τις απορίες και φυσικά για να μας δώσει έμπνευση και ιδέες.

Πώς θα πετύχεις το τέλειο styling;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξεις το αγαπημένο retro style των τελευταίων ετών. Αρχικά να πούμε ότι οι κλασικές curtain bangs καλύπτουν τα φρύδια ή τουλάχιστον δεν τα ξεπερνάνε και είναι πιο κοντές στο κέντρο ενώ μακραίνουν στις άκρες τους. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό τους και ακριβώς για αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να υποστηρίξεις μόνη σου το styling που απαιτούν. Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να τις χτενίσεις το πρώτο που δεν θα πρέπει να παραλείψεις είναι το στέγνωμα με τα δάχτυλα σου η με μία βούρτσα ξεμπερδέματος προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να βάλεις στη θέση τους τις φύτρες των μαλλιών σου στην περίμετρο του προσώπου σου, όπου συχνά είναι ατίθασες. Στη συνέχεια με μια στρογγυλή βούρτσα ή και με τα δάχτυλα σου και τον αέρα από το πιστολάκι “σπρώξε” τις άκρες προς τα πίσω και πλάι. Τέλος πιάσε τις άκρες των curtain bangs με φορά προς τα έξω με δύο hair clips δεξιά και αριστερά, ψέκασε με μια λακ και άφησε τα clips μέχρι να κρυώσουν τα μαλλιά σου. Είσαι έτοιμη!

Πώς θα τις διατηρείς φρέσκιες;

Ένας από τους λόγους που οι curtain bangs είναι από τα πιο δημοφιλή κουρέματα είναι ότι σε όλα τα στάδια που μακραίνουν έχουν πάντα ένα κολακευτικό face frame look. Κορνιζάρουν δηλαδή απαλά το πρόσωπο σου. Αν όμως θέλεις να τις διατηρήσεις στην “πρώτη τους νιότη” υπολόγισε το κούρεμα σου κάθε ενάμιση μήνα περίπου.

 

Αν σκέφτεσαι και εσύ να τις υιοθετήσεις, τότε οι παρακάτω φωτογραφίες σίγουρα θα σε πείσουν.