Υπάρχει λόγος που το κομμωτήριο της Δήμητρας Δανίκα θυμίζει το σαλόνι ενός cozy σπιτιού

Υπάρχει λόγος που το κομμωτήριο της Δήμητρας Δανίκα θυμίζει το σαλόνι ενός cozy σπιτιού

Πηγή: https://www.savoirville.gr

H Δήμητρα Δανίκα είναι hair designer, official hair expert για την εταιρεία TRESemme, διατηρεί το δικό της κομμωτήριο στο Κολωνάκι κι έχει τη δική της σειρά ρούχων, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρεις για τη Δήμητρα είναι ότι -μάλλον- είναι ο τελευταίος ρομαντικός του Κολωνακίου. Νοσταλγεί τα παιδικά της χρόνια, εμπνέεται από τη Μαντάμ Σουσού και αγαπάει να δημιουργεί μέσα από τα συναισθήματα. Αν δεν σε κάνουν αυτά ρομαντικό άνθρωπο, τότε τι;

Δήμητρα γιατί διάλεξες αυτό το επάγγελμα;

Είναι διάφοροι οι λόγοι, ένας από αυτούς έχει πολύ να κάνει με το πόσο άμεσα μια αλλαγή στα μαλλιά μπορεί να επιδράσει σημαντικά στην ψυχολογία μας, η ικανοποίηση λοιπόν που μου δίνει το να έχω την ευκαιρία να επηρεάσω τη διάθεση ενός ανθρώπου μέσα από την εικόνα του και μάλιστα σε πολύ λίγο χρόνο. Η ανυπομονησία μου, κυρίως σε νεαρότερη ηλικία, σε συνδυασμό με την ανάγκη μου του να δημιουργώ ασταμάτητα αλλά και οι μνήμες μου από το περιβάλλον που μεγάλωσα, ανάμεσα σε γυναίκες, στο κομμωτήριο – σπίτι της μητέρας μου στα 80’s.

Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον ένας από τους λόγους που ο χώρος μου είναι έτσι φτιαγμένος σαν ένα σαλόνι περισσότερο πάρα σαν ένα κομμωτήριο ίσως έχει να κάνει με τη νοσταλγία των παιδικών μου χρόνων, τότε που οι γυναίκες μαζεύονταν και μοιράζονταν κοινά μυστικά ενώ παράλληλα μέσα από τη φροντίδα και περιποίηση τους τροφοδοτούσαν την απαραίτητή δόση στη γυναικεία φιλαρέσκεια.

Συναντάς άγνωστους ανθρώπους και φαντάζεσαι τι αλλαγές θα έκανες στα μαλλιά τους;

Mια από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι η παρατήρηση. Απολαμβάνω όταν έχω την ευκαιρία να πιώ ένα καφέ μονή μου και βλέπω τον κόσμο που περνά, πόσο διαφορετικός θα έδειχνε με άλλα μαλλιά, ρούχα, make up. Σαν τα παιχνίδια με τις κούκλες όταν είμασταν παιδιά και αλλάζαμε τα μαλλιά και τα ρούχα τους, ανακαλύπτοντας μέσα από την εικόνα διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας αλλά και των άλλων.

Τι σημαίνει μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά για σένα;

Μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σου σημαίνει ότι βλέπεις διαφορετικά τον εαυτό σου, αισθάνεσαι διαφορετικά, τονώνεται η αυτοπεποίθηση σου και φυσικά όλα αυτά όταν είναι επιτυχημένη.

Είσαι υπέρ των πειραματισμών;

Συνήθως αυτό συμβαίνει εντονότερα σε πιο νεαρές ηλικίες που έχουν περισσότερη ορμή και τόλμη. Είμαι υπέρ των πειραματισμών όταν όμως έχεις ένα μπούσουλα, κάνε ένα κολλάζ με αγαπημένες σου εικόνες από looks που σε εκφράζουν, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να φαντασιωθείς την αλλαγή, συζήτα με τον κομμωτή σου. Ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να πειραματιστείς είναι η αλλαγή χτενισμάτων, χτένισε τα μαλλιά σου σαν να είναι καρέ, σαν να είναι κοντά και θα καταλάβεις αν είσαι έτοιμος για αλλαγή.

Έχεις δηλώσει ότι στο πρόσωπο της Μαντάμ Σουσού, από την αγαπημένη παλιά σειρά, έχεις βρει ένα πρόσωπο-έμπνευση. Ποια στοιχεία της είναι εκείνα που ‘’κλείδωσαν μέσα σου την εικόνα της’’ όπως λες;

Μέσα από τα καπέλα της και τις αντιφατικές εικόνες που έχτιζε μέσα από την εικόνα της σε σχέση με τον κόσμο γύρω της ήταν αυτό που σε πολύ μικρή ηλικία όταν παρακολουθούσα τη σειρά με την Παναγιωτοπούλου με έκαναν να ερωτεύομαι τόσο τις αντιφάσεις όσο και την κυρίαρχη ιδέα που πάντα μένει αναλλοίωτη για μένα, κάνε ότι σου αρέσει όταν αυτό εκφράζει εσένα και σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη πέρα από τις νόρμες. Οπότε στεκόμουν μόνο σε αυτή την ιδέα και όχι στους υπόλοιπους συμβολισμούς της σειράς.

Για τους ίδιους λόγους επέλεξες και μία κλασική γειτονιά στο Κολωνάκι για να στεγάσεις τον χώρο;

Τελειώνοντας τη σχολή ξεκίνησα να δουλεύω στο Κολωνάκι σε ένα από τα πιο γνωστά κομμωτήρια της εποχής και σαν παιδί του κέντρου γύρω τριγύρω ήταν τα λημέρια μου, εκεί ένιωθα άνετα, εκεί που μπορούσε να συνυπάρξει το παλιό και το καινούριο με μεγαλύτερή ευκολία.

Τι κάνει καλό έναν κομμωτή;

Πέρα από την τεχνική που διδάσκεται, έχει να κάνει με το όραμα και την αντίληψη του να μπορεί κάνεις να οραματίζεται και να αλλάζει εικόνες στον άνθρωπο που έχει μπροστά του λαμβάνοντας υπόψιν την καθημερινότητά του την ψυχολογία του και το πώς ο ίδιος τελικά θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του στον κόσμο.

Μίλησέ μας για τα δημιουργικά projects που τρέχουν στο dimitradanika.gr

Όλα γυρίζουν γύρω από τις γυναίκες, το συναίσθημα και πως αυτό εκφράζεται μέσα από την εικόνα, ανάλογα λοιπόν με την εποχή τον παλμό και την επαφή με τις γυναίκες που συναναστρέφομαι καθημερινά στον χώρο μου με οδηγούν σε διαφορετικές ιδέες κάθε φορά δίνοντας μου τη δυνατότητα να επικοινωνήσω δημιουργικά το πώς η εικόνα μας επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας και αντίστροφα με άξονα πάντα το πρώτο και αγαπημένο μου project BeingMe.

Και τα Lengo by Dimitra Danika; Τι συμβαίνει με αυτές τις συλλογές;

Όλα ξεκίνησαν από κάτι vintage υφάσματα που είχα στη ντουλάπα μου. Αυτά έγιναν σχήματα, πατρόν, κολλάζ και στο τέλος φορέματα, τοποθετήθηκαν στον χώρο μου, ταξίδεψαν έως την Αυστραλία σε design shop της Μελβούρνης και είναι ένα από τα χόμπι μου όταν έχω τον χρόνο να ψάξω για υφάσματα και να παίξω. Μπορεί κάποια στιγμή να ασχοληθώ περισσότερο.

Η Δήμητρα ανέλαβε μία επικίνδυνη αποστολή: Να αλλάξει τα μαλλιά μου.

“Τα μαλλιά πριν ήταν σε ενιαία μήκη και ενιαίο χρώμα. Το αποτέλεσμα που θέλαμε να πετύχουμε ήταν ένα effortless french look. Το πετύχαμε με layering τεχνική και curtain bangs όσον αφορά το κούρεμα, ώστε να πλαισιώνεται απαλά το πρόσωπο και να δώσουμε μια ήπια κίνηση στα μήκη, ενώ για να δώσουμε διαβάθμιση στο χρώμα ώστε να πετύχουμε ένα πιο φυσικό χρωματικό αποτέλεσμα ακολουθήσαμε την τεχνική painting πετυχαίνοντας δύο τόνους διαφορά από το υπόλοιπο χρώμα. Και η αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς.