4 tips για να μακρύνω τα μαλλιά μου

4 tips για να μακρύνω τα μαλλιά μου

 

Οι περισσότερες γυναίκες έστω και μια φορά στην ζωή τους ακόμα και αυτές που είναι φανατικές με τα pixie κουρέματα τους, έχουν φαντασιωθεί μια υπέροχη μακριά κόμη. Η αλήθεια είναι ότι τα μακριά μαλλιά για να μην πω τα πολύ μακριά είναι μία τάση που θα δούμε αρκετά, αλλά για να τα μακρύνεις και να τα διατηρήσεις όμορφα και λαμπερά υπάρχουν προϋποθέσεις, 4 είναι οι πιο βασικές που θα σου προτείνω σήμερα.

1η Είμαι ότι τρώω, επειδή αυτό μερικές φορές δεν είναι αρκετό, είναι και ο λόγος που χρειαζόμαστε κάποιες φορές extra συμπληρώματα. Τα σημαντικότερα συστατικά για δυνατά και υγιή μαλλιά σύμφωνα με έρευνες είναι ο σίδηρος, η βιταμίνη c, η βιοτίνη, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το σελήνιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Στα όσπρια θα βρεις αρκετά από τα παραπάνω όπως επίσης στα αυγά και στους ξηρούς καρπούς.

2η Σίγουρα θα το έχεις ξανακούσει αλλά καθιέρωσε το για να κάνει την διαφορά. Τα κύτταρα των μαλλιών αποτελούν μια από τις πιο γρήγορα ανανεώσιμες ομάδες κυττάρων. Με ένα καθημερινό ήπιο μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σου θα ενισχύσεις αυτή την διαδικασία ενεργοποιώντας περισσότερο τα αιμοφόρα αγγεία. Απόλαυσε λοιπόν την διαδικασία του να φροντίζεις τον εαυτό σου, όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο.

3η Το peeling δεν είναι μόνο για το δέρμα σου είναι και για το τριχωτό της κεφαλής σου. Μια με δυο φορές το μήνα κάνε ένα βαθύ καθαρισμό με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για αυτό με σκοπό να ανανεώσεις και να αποτοξινώσεις το δέρμα της κεφαλής σου για την απομάκρυνση των ρύπων αλλά και την εξισορρόπηση του τριχωτού, καθώς και ολόκληρης της επιφάνειας της τρίχας αποτρέποντας την αποδυνάμωση των μαλλιών σου.

4η Καθαρά μαλλιά δεν σημαίνει ξηρά μαλλιά, κάνε λοιπόν εικόνα τι συμβαίνει όταν το δέρμα του προσώπου σου δεν είναι αρκετά ενυδατωμένο, διακρίνονται πιο έντονα τα σημάδια της κούρασης ή και ρυτίδες ακόμα και στα πιο νεανικά δέρματα, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά σου, μην παραλείπεις λοιπόν την ενυδάτωση τους ξεκινώντας από το λούσιμο με conditioner ή μάσκα ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες τους. Ένα extra tip που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όταν μαλλιά σου είναι πολύ μπερδεμένα στο λούσιμο θα τα ξεμπερδέψεις πολύ απλά με μια φαρδιά χτένα αφού έχεις ήδη τοποθετήσει την μάσκα ή το conditioner, αυτό γιατί η τρίχα σου κινδυνεύει με σπασίματα όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα. Κράτα τα λοιπόν ενυδατωμένα και ακόμα καλύτερα τοποθέτησε καθημερινά μια σταγόνα έλαιο στις άκρες ώστε να λειτουργήσει σαν ένα φιλμ προστασίας απέναντι στην ξηρότητα.