Φιόγκοι στα μαλλιά, μια τάση που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε.

Φιόγκοι στα μαλλιά, μια τάση που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε.

Οι φιόγκοι στα μαλλιά συχνά ολοκληρώνουν ένα look άλλοτε ενισχύοντας την θηλυκότητα του, άλλοτε εξισορροπώντας μια ανδρόγυνη εμφάνιση.
Εδώ και αιώνες τα αξεσουάρ μαλλιών έχουν τόσο λειτουργικό όσο και διακοσμητικό χαρακτήρα. Οι φιόγκοι γνώρισαν μεγάλη άνοδο κατά τον 17ο και 18 αιώνα τόσο σε γυναικείες όσο και ανδρικές κομμώσεις. Κάποια από τα πιο σύγχρονα look που αγαπήσαμε ξεκινούν από την δεκαετία του 40 όταν η Vivian Leigh υποδυόμενη την Scarlett O’Hara φοράει σμαραγδί φιόγκους στην επική ταινία ‘Όσα παίρνει ο άνεμος’.

Έκτοτε είδαμε την Brigitte Bardot στα 60’s να επιλέγει φιόγκους σε πολλές της εμφανίσεις συνδυάζοντας τους με τον υπερβολικό όγκο στην πλατινέ της κόμη.


Την δεκαετία του 70 η κριτικός κινηματογράφου αποκάλεσε την Catherine Deneuve ως την Γαλλίδα Grace Kelly για την έντονη γοητεία της μετά από το signature look της στον πρωταγωνιστικό  ρόλο για το γαλλικό μιούζικαλ “Οι ομπρέλες του Χερβούργου”.


Οι φιόγκοι στα μαλλιά άλλοτε μικρότεροι όπως είδαμε στο hairstyle της υπέρκομψης Audrey Hepburn έχουν την δύναμη να αναβαθμίσουν την εικόνα σου στο λεπτό χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Σχεδιαστές μόδας από την Coco Chanel έως τον οίκο Gucci επιλέγουν τους φιόγκους στα μαλλιά για να ολοκληρώσουν  look στις πασαρέλες ενώ εμφανίσεις των celebrities στο κόκκινο χαλί και όχι μόνο στέκουν με μεγάλη επιτυχία και μας δίνουν έμπνευση για το επόμενο easy to hairstyle.


Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα όριο για το πως θα χρησιμοποιήσεις τις σατέν ή βελούδινες κορδέλες δεμένες σε φιόγκο. Η Aslay Graham προσάρμοσε στο chic chiniogn της πολλούς μικρούς βελούδινους φιόγκους.


Η Millie Bobby Brown εμφανίστηκε με δύο top knot με υπέροχους σατέν φιόγκους σε ένα super cute χτένισμα.

Ενώ η Margot Robbie σε ένα απόλυτα ανεπιτήδευτο κότσο μπαλαρίνας με την βελούδινη κορδέλα πιασμένη γύρω από τον κότσο της παρουσίασε ένα so easy hairstyle.


Η Riley Keough χρησιμοποίησε φιόγκο για την εμφάνιση της στα Golden Globe Awards.


Και τόσες πολλές ακόμα εμφανίσεις όπως της Nicole Kidman, της  Kate Middleton ή της Hailey Bieber στην απλή ponytail μας επιβεβαιώνει ότι οι φιόγκοι στα μαλλιά είναι ένα all time look που μπορείς να σε συνοδεύει σε κάθε εμφάνιση.


Κάτι που είδαμε συχνά να επιλέγει η Elle Fanning  με αποκορύφωμα της τελευταία της εμφάνιση  στην πρεμιέρα του ‘The Great’ όπου πρωταγωνιστεί η ίδια, περπατώντας στο κόκκινο χαλί με μια σούπερ κομψή τουαλέτα Atelier Vercace και τα μαλλιά της πιασμένα σε μια δημιουργική ponytail με  υπερμεγέθη διπλό φιόγκο.