Οι τάσεις στα μαλλιά για το 2022

Οι τάσεις στα μαλλιά για το 2022

Οι τάσεις στα μαλλιά αλλά και συνολικά οι τάσεις, διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες, το κλίμα της εποχής και φυσικά συνδέονται άμεσα με την ψυχολογία μας. Τα τελευταία χρόνια η βασικότερη ανάγκη είναι η υγεία αλλά και η ανάγκη του να ευθυγραμμίζεται η εικόνα μας με το συναίσθημα μας ώστε να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας έτσι ακριβώς όπως νιώθουμε ότι είμαστε. Πως όμως αυτό συνδέεται με τις τάσεις και πως τις επηρεάζει?
Όλοι θέλουμε να είμαστε, να δείχνουμε υγιείς και να μακροημερεύουμε, μια υγιή όψη εξωτερικά μας κάνει να νιώθουμε καλά και να δείχνουμε υγιείς στο σύνολο. Συνεπώς η ανάγκη γίνεται επιθυμία και κάπως έτσι προκύπτουν οι τάσεις.

Από τις μεγαλύτερες τάσεις που προβλέπονται για το 2022 εκτός από τα εμφανή υγιή μαλλιά είναι η αρμονία στην συνολική μας εικόνα. Το χρώμα έχει σημαντική επίδραση στην ψυχολογία μας και η χρωματική αρμονία είναι το ζητούμενο κάτι που έρχεται μέσα από την χρωματική ανάλυση. Ολοένα και περισσότερο θα θέλεις να μάθεις την χρωματική σου ταυτότητα και φυσικά ότι αναδεικνύει τα μοναδικά σου χαρακτηριστικά μέσα από την προσωπολογία όπου φυσικά ανάλογα με την εποχή και το πέρασμα του χρόνου μπορεί αυτά να τροποποιηθούν δίνοντας σου την δυνατότητα για πειραματισμό και κατανοώντας πλέον ότι τα μαλλιά δεν είναι απλώς μαλλιά αλλά ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητας σου.


Μια τάση που κυριαρχεί περισσότερο και όχι τυχαία είναι τα ζεστά χρώματα στις αποχρώσεις της καραμέλας και του ηλιοβασιλέματος. Είναι τα χρώματα που ταιριάζουν στα θερμά αντίστοιχα μεσογειακά δέρματα  και πάντα δείχνουν πιο λαμπερά σε αντίθεση με τα ψυχρά που είναι πιο ματ και κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν πιο θαμπά.
Ωστόσο δεν θα παρέλειπα και λάμψεις ψυχρού μέσα στην θέρμη των μαλλιών σου ώστε να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου και κάνοντας πιο spicy το χρώμα σου μέσα από τις αντιθέσεις.
Τα πολύ ανοιχτά ξανθά μαλλιά σε αποχρώσεις της πέρλας της κρέμας της σαμπάνιας και του μελιού δένουν υπέροχα μεταξύ τους δημιουργώντας πολυτονικότητα και προσθέτοντας απαράμιλλη πολυτέλεια στο ξανθό σου χρώμα .
Οι τεχνικές που θα παραμείνουν είναι σίγουρα το ballayage  τόσο για την διαχρονικότητα τους όσο και για την πιο χαμηλή του συντήρηση ωστόσο σχεδιασμένο με πιο σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο.


Οι ανταύγειες επανέρχονται δυναμικά αλλά σίγουρα πιο εκσυγχρονισμένες ώστε να αφήνουν το χρώμα να διαχέεται με απόλυτη φυσικότητα, μπλέκοντας παραπάνω από μια αποχρώσεις και πιο έντονο φως στην περίμετρο του προσώπου καθώς αυτό προσδίδει νεανικότητα και  επιτυγχάνεται με συνδυασμό τεχνικών.
Όσο αφορά το styling τα μαλλιά με όγκο με αναφορά σε προηγούμενες δεκαετίες όπως αυτή του 60 και 70 αλλά και την αισθητική των super models στα 90’s θα έχουν ένα προβάδισμα καθώς ενισχύουν την θηλυκότητα μας και μας “ξυπνούν”  την διάθεση για parties μετά από το κλείσιμο των δύο προηγούμενων χρόνων, ειδικά αν θες να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου. Εδώ θα δανειστώ και μια φράση της Σχεδιάστριας μόδας Elsa Sciaparelli  που είχε πει ότι  “Η Μόδα σε δύσκολους καιρούς είναι προκλητική ” συμφωνώ και επαυξάνω  και τονίζω ότι τόσο στο χρώμα όσο και στο styling θέλουμε το look μας να “φωνάζει” εξού και τα έντονα χρωματιστά μαλλιά που είδαμε να κάνουν την εμφάνισή τους στην περίοδο της καραντίνας ενώ σταδιακά θεωρώ ότι αυτή η τάση θα φθίνει.

Όσο αφορά το κούρεμα, το bobcut σε όλες του τις εκφάνσεις θα έχει το προβάδισμα μιας και  είναι ένα κούρεμα που καθώς μακραίνει δεν δημιουργεί έντονη διαβάθμιση στα μήκη και επιπλέον  χαρίζει απλόχερα στιλ στην συνολική μας εικόνα χωρίς να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια και φυσικά τα πολύ μακριά και υγιή μαλλιά που “φωνάζουν” teenagers ξεγνοιασιά και νιότη.
Επιπλέον οι αφέλειες  θα συνεχίσουν να έχουν πρωταρχικό ρόλο γιατί ανανεώνουν την εμφάνισή μας πολύ γρήγορα αρκεί να είναι αυτές που ταιριάζουν ιδανικά στο σχήμα του προσώπου σου και στην υφή των μαλλιών σου γιατί όπως και να το κάνουμε μια ευκολία παραπάνω την χρειαζόμαστε, θέλουμε τα πράγματα να είναι εύκολα χωρίς να καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια.


Η σκέπη σε όλα τα παραπάνω είναι η υγιή όψη και για αυτό τα “έξυπνα” προϊόντα περιποίησης θα έχουν μια βασική θέση στο μπουντουάρ μας καθώς η ανάγκη για την φροντίδα προς τον εαυτό μας θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.
Τελικά η κυρίαρχη τάση της εποχής είναι η αναγνώριση τόσο των αναγκών μας όσο και η αναγνώριση της μοναδικής μας ταυτότητας, βλέπε χρωματική ανάλυση, πρωσοπολογία και όλα τα παραπάνω να καθρεφτίζουν τη προσωπικότητα σου.