Οι “αόρατες μύτες” στα μαλλιά aka invisible layers

Οι “αόρατες μύτες” στα μαλλιά aka invisible layers

Πιθανόν να έχεις ακούσει τον όρο invisible layers, στο σημερινό άρθρο σου εξηγώ που απευθύνεται η συγκεκριμένη τεχνική τι ακριβώς είναι και τι μπορεί να σου προσφέρει.

Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις ότι απευθύνεται στις γυναίκες που θέλουν να δώσουν κίνηση  σώμα και “αέρα”  στα μαλλιά τους είτε επιθυμούν να αφαιρέσουν είτε να προσθέσουν όγκο χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι τα μαλλιά έχουν αποστάσεις μεταξύ τους ως προς τα μήκη. Κάτι που αναζητάτε συχνά με σκοπό να μην θυμίζει σε τίποτα τα πάλε ποτέ κουρέματα των 80,s τότε που το έντονο φιλάρισμα είχε την τιμητική του όσο ποτέ άλλοτε.
Η συγκεκριμένη τεχνική γίνεται κυρίως σε στεγνά μαλλιά, αφού αρχικά έχει δημιουργηθεί το μήκος και το σχήμα σε βρεγμένα.


Αφού λοιπόν φορμαριστούν τα μαλλιά, ανάλογα με την πυκνότητα και την υφή των μαλλιών επιλέγουμε τόσο τα χωρίσματα όσο και τον τρόπο που κινείται το ψαλίδι στα μαλλιά ώστε αναλόγως να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε όγκο.
Ενώ φαινομενικά είναι μια “ελεύθερη” τεχνική κουρέματος είναι σχεδιασμένη ώστε να προσθέτει υφή και σώμα στα μαλλιά με βασική προϋπόθεση την σωστή διάγνωση όσο αφορά την πυκνότητα και την υφή των μαλλιών αυτό για να αποφευχθούν “κενά” στα μαλλιά σε περίπτωση που μιλάμε κυρίως για λεπτά.
Όσο αφορά τα πυκνά μαλλιά η τεχνική διασφαλίζει ότι θα αφαιρεθεί όγκος με σκοπό να έχουν περισσότερη κίνηση ενώ για τα πιο λεπτά έως μέτρια μαλλιά θα αποκτήσουν επιπλέον όγκο.

Θυμήσου τα ανεπιτήδευτα μαλλιά της Sienna Miller με την ανάλαφρη κίνηση και το κουρεμένο ακούρευτο look που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο με το ανάλαφρο σπάσιμο κάτι που έτσι και αλλιώς σου προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνική.