Τύποι extension και οι χρυσοί κανόνες που χρειάζεται να γνωρίζεις.

Τύποι extension και οι χρυσοί κανόνες που χρειάζεται να γνωρίζεις.

Συνηθέστεροι τύποι είναι τα tapes extensions και τα extensions κερατίνης (κόλλα). Επιπλέον οι τρέσες με clips ή με micro rings. Πιο διαδεδομένη τεχνική σήμερα ωστόσο είναι τα tapes λόγω της γρήγορης τοποθέτησης αλλά και πιο εύκολης συντήρησης καθώς και το ότι μπορεί να τοποθετηθεί στα πιο μπροστινά και πλαϊνά τμήματα.

Όσο αφορά την συντήρηση των EXTENSIONS το πιο βασικό είναι να λούζονται τα μαλλιά με καθοδικές κινήσεις, ποτέ δηλαδή αντίθετα από την φορά της ρίζας ώστε να αποφεύγεις το μπέρδεμα στις ρίζες των μαλλιών σου και εντέλει την φθορά τους. Όσων αφορά την συχνότητα δεν υπάρχει κάποιος κανόνας ωστόσο ένας μέσος όρος είναι 2 φορές την βδομάδα .

Σημαντικό επίσης είναι να λαμβάνεις υπόψιν τον γενικό κανόνα που προαναφέραμε και επιπλέον να δίνεις πολύ σημασία στο καλό λούσιμο – ξέβγαλμα και ξεμπέρδεμα κοντά  στις ενώσεις, επίμονη στο καλό στέγνωμα ώστε να μην υπάρχει υγρασία με αποτέλεσμα να γίνονται τα μαλλιά σου εύθραυστα στις ενώσεις με αποτέλεσμα να προκαλείται σπάσιμο της τρίχας.

Όσο αφορά τις κατηγορίες τα Remy extensions (συνθετικά)  τα λούζεις μόνο με ενυδατικά προϊόντα και προσοχή όχι προϊόντα αναδόμηση που έχουν την τάση να “σφίγγουν” την τρίχα . Επιμένεις και εδώ στο στέγνωμα 100% κ περνάς στο styling ΧΩΡΙΣ να ξεπεράσεις τους 170 βαθμούς, ενώ τα natural δουλεύονται όπως τα φυσικά μας μαλλιά χρησιμοποιώντας πάντα θερμοπροστασία. Χρειάζεται επιπλέον να δώσεις σημασία στο να μην γίνονται τεχνικές εργασίες όπως ανταύγειες στα πρόσθετα μαλλιά παρά μόνο ρεφλέ για λίγα λεπτά όταν είναι βρεγμένα.

Επιπλέον προσοχή θα χρειαστεί στην καθημερινότητα σου ακολουθώντας κάποια tip όπως το να δένεις μια χαμηλή και χαλαρή αλογοουρά στον ύπνο ενώ απαγορεύεται το χλώριο και το θαλασσινό νερό. Το ξεμπέρδεμα πρέπει να γίνεται με βούρτσα (ειδική) απαλά και καθημερινά ώστε να μην δημιουργούνται κόμποι, ενώ χρειάζεται να αποφεύγεις την θερμότητα στην ρίζα, παράλληλα στις ενώσεις με το φυσικό χρησιμοποίησε πιο χλιαρό αέρα.
Όσον αφορά την συντήρηση είναι σημαντικό να μην επανατοποθετούμαι στο ίδιο σημείο για να μην επιβαρύνουμε τις ρίζες των μαλλιών μας!

Εξίσου σημαντικό είναι να επιλέγουμε με προσοχή την απόχρωση για να μην χρειάζεται βαφή. Όσον αφορά το styling δεν κάνουμε  σφιχτά δεσίματα με λαστιχάκια! Δεν αφαιρούμε ποτέ μόνες μας οποιαδήποτε τεχνική συνθετικών μαλλιών και είμαστε πολύ σχολαστικοί με το λούσιμο μας καθώς δεν θέλουμε υπολείμματα σαμπουάν κ μάσκας  διότι μπορεί να δημιουργήσει ευαίσθητο η λιπαρό τριχωτός!
Τέλος δεν τοποθετούμε προϊόντα σε μορφή σπρέι η έλαια στις ενώσεις  των τεχνητών μαλλιών για να μην έχουμε απώλειες.