Οι χρωματικές τάσεις στα μαλλιά το φθινόπωρο – χειμώνα και γιατί να τις επιλέξεις.

Οι χρωματικές τάσεις στα μαλλιά το φθινόπωρο – χειμώνα και γιατί να τις επιλέξεις.

Είναι γεγονός ότι όσο ο καιρός ανοίγει ,η μέρα μεγαλώνει και το φως του ήλιου γίνεται πιο δυνατό τόσο οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να ανοίξουν το χρώμα των μαλλιών τους από κάστανα σε καστανά ανοιχτά και από ξανθά σε πιο ξανθά. Το αντίθετο συμβαίνει όταν η μέρα αρχίζει και μικραίνει και το φως του ήλιου πλέον είναι πιο σκοτεινό. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι σίγουρα η φθορά και το έντονο ξεθώριασμα που έχει δημιουργηθεί στα μαλλιά μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και κάπως έτσι οι φθινοπωρινές τάσεις δημιουργούνται άλλωστε δεν είναι κρυφό ότι συχνά οι τάσεις δημιουργούνται από τις ανάγκες, βλέπε μόδα και vintage style όπου σίγουρα προκύπτει τόσο από τον κορεσμό και την περιβαλλοντική καταστροφή της γρήγορης μόδας όσο και από την νοσταλγία των παλιών καλών καιρών που αν μη τι άλλο μας δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας και της θαλπωρής, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Πίσω στα δικά μας τώρα, σκέψου λίγο την ανάγκη που έχεις το φθινόπωρο για τακτοποίηση και καθαριότητα,το ίδιο συμβαίνει και με την ανάγκη για τακτοποίηση στα μαλλιά σου. Θέλεις να αποτινάξεις από πάνω σου την φθορά που έχει προκαλέσει το καλοκαίρι και την “σταχένια” όψη των μαλλιών σου. Τότε λοιπόν θα αναζητήσεις τα θερμά χρώματα που σου προσφέρει η παλέτα του φθινοπώρου, βλέπε neutral, χάλκινες, μπρονζέ, καφετί αποχρώσεις.

Όμως είναι και κάτι ακόμα που πιθανόν δεν έχεις σκεφτεί,το χρώμα στο δέρμα σου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με το μαύρισμα δείχνει πιο υγιές άλλοτε πιο ροδαλό άλλοτε πιο χρυσαφένιο, ανάλογα σε πια εποχή ανήκεις χρωματικά, εδώ να σου πω ότι οι περισσότερες Ελληνίδες ανήκουν στην εποχή του φθινοπώρου και της Άνοιξης και τα χρώματα που αναδεικνύουν τις συγκεκριμένες αποχρώσεις της επιδερμίδας είναι οι θερμές αποχρώσεις και ευτυχώς έχει τελειώσει η εποχή που πολλές γυναίκες επιλέγαν στο παρελθόν τις έντονα σαντρε ή ακόμα και σταχτί αποχρώσεις με αποτέλεσμα να δείχνει το δέρμα πιο κουρασμένο.

Σκέψου λοιπόν ανοιχτούς τόνους πραλίνας, πάνω σε πιο βαθιές σοκολατί βάσεις ή πυρρόξανθες αποχρώσεις όπως rose- gold πάνω σε χάλκινες βάσεις ή και ακόμα σε πιο σκούρους τόνους, για τις πιο μελαχρινές ήπιες αντιθέσεις σε αποχρώσεις του espresso, ουσιαστικά σε μια σκούρα σχεδόν μαύρη βάση λεπτά ανοίγματα σε αποχρώσεις του σκούρου καφέ espresso για μια ήπια αντίθεση που θα τραβήξει το φώς και θα δώσει έξτρα λάμψη στα μαλλιά σου.

Για το κεφάλαιο ξανθά μαλλιά αυτό που θα τα κάνει να ξεχωρίσουν είναι σίγουρα η τεχνική που θα δημιουργηθεί και φυσικά μια πλούσια γκάμα αποχρώσεων από το batter blonde σε συνδυασμό με champagne blonde έως και τις πιο spicy αποχρώσεις golden toffee εώς τα ζεστά strawberry blonde και για τις πιο τολμηρές η προσθήκη μια ψυχρής απόχρωσης μέσα στα πιο θερμά θα τραβήξει τα βλέμματα όλων.