Τριχόπτωση & covid_19 – υπάρχει λύση!

Τριχόπτωση & covid_19 – υπάρχει λύση!

Αναφερόμαστε σε μια εποχή που οι αλλαγές συνεχίζονται στην ζωή μας δημιουργώντας μας νέες εμπειρίες. Μία από αυτές είναι και η δική μου περίπτωση και πιο συγκεκριμένα, covid και τριχόπτωση!

Τρεις μήνες μετά την στιγμή που νόσησα ένιωθα κάτι να συμβαίνει στα μαλλιά μου χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω! Τα μαλλιά είναι μέρος της καθημερινότητας μου αφού εργάζομαι ως hairstylist, ωστόσο χρειαζόμουν παραπάνω πληροφορίες.
Επισκέφτηκα την δερματολόγο μου, χρειάστηκε να κάνω κάποιες εξετάσεις για να σιγουρευτούμε ότι παθολογικά δεν συμβαίνει κάτι ελέγχοντας κάποιες ορμόνες και τον σίδηρο μου, το επόμενο στάδιο ήταν να κάνουμε ένα τριχοριζόγραμμα.
Ιδού τα αποτελέσματα, μεγάλη μείωση των αναγενών τριχών και αύξηση των δυστροφικών τριχών.


Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό;
Η δυστροφία των τριχών είναι όταν η τρίχα λεπταίνει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να χάνει τον όγκο της και να γίνετε πιο εύθραυστη. Η τελογενής τριχόρροια είναι μία πάθηση του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζεται ειδικά μετά από λοιμώξεις ή άλλες στρεσογόνες καταστάσεις  του οργανισμού με αποτέλεσμα ένα ποσοστό των τρίχινων θυλακίων να στρέφεται σε τελική φάση του κύκλου της ζωής τους και να προκαλείται η απότομη απώλεια των τριχών.
Τα καλά νέα… είναι αναστρέψιμη μετά από μήνες, καθότι δεν εγκαθίσταται μόνιμη βλάβη στους θύλακες. Άλλο ένα συμπέρασμα ήταν ότι ο συνδυασμός της ασθένειας μαζί με το συναισθηματικό σοκ προκαλεί μία μορφή στρες επηρεάζοντας όλη αυτή την κατάσταση.
Το ψυχικό αποτύπωμα της τριχόπτωσης επηρεάζει και την ψυχολογία μας. Για εσένα που αντιμετώπισες το ίδιο πρόβλημα με μένα κλείσε ένα ραντεβού στη δερματολόγο σου…

 

Λύσεις: αρχικά αποβάλουμε το στρες αφού γνωρίζουμε ότι είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εξίσου σημαντικό είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας προσέχοντας τη διατροφή μας και ενισχύοντας τον οργανισμό μας με βιταμίνες και πιθανόν κάποια φαρμακευτική λοσιόν εξατομικευμένη από το γιατρό μας.
Δεν παραλείπουμε να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας δίνοντας έμφαση σε πολύ φιλικά προϊόντα προς την τρίχα ανάλογα με την κατάσταση και την υφή τους, επιπλέον πολύ σημαντικό είναι να διατηρούμε το τριχωτό της κεφαλής καθαρό με detox θεραπείες.

Όσο αφορά το χρώμα των μαλλιών σου, συζήτα με τον κομμωτή σου ώστε να δημιουργήσει τεχνικές χρώματος που θα σου προσφέρουν τόσο διάρκεια όσο και καλή υγεία στην τρίχα σου κάνοντας παράλληλα θεραπείες οι οποίες θα συγκρατούν τα αμινοξέα και τις πρωτεΐνες στα μαλλιά σου.
Μην ξεχνάς ότι μια όμορφη και δημιουργική εικόνα πάντα τονώνει την αυτοπεποίθηση σου (αναζήτησε color volume τεχνικές ώστε να δείχνουν τα μαλλιά σου πιο γεμάτα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα τρία χρόνια έρευνες έδειξαν ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων που έχουν νόσησε από covid πάσχει από τριχογενής τριχόρροια! Αν ανήκεις σε αυτό το ποσοστό να θυμάσαι να μην το προσπεράσεις καθώς είναι κάτι που λύνεται.

Κείμενο: Ελένη Ταλάγκα