Curls! Ποιο είναι το pattern των σγουρών μαλλιών σου;

Curls! Ποιο είναι το pattern των σγουρών μαλλιών σου;

Τα σγουρά μαλλιά έχουν παραπάνω από μια υφή η οποία αυτή  οφείλεται στο σχήμα που υπάρχει στον θυλακα της τρίχας από τον οποίο  και μεγαλώνει.

Τα σγουρά μαλλιά έχουν περισσότερα από ένα μοτιβο συνήθως και αυτό είναι που τα καθιστά πιο “άτακτα” τις περισσότερες φορές.
Αυτό φαίνεται πιο ξεκάθαρα όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα και για αυτό είναι και ο καλύτερος τρόπος να κουρεύονται  ώστε να μπορεί ο τεχνίτης να αναγνωρίσει την φορά  και την καμπυλότητα της τρίχας. Ενώ σε στεγνά μπορεί να επανέλθει στις λεπτομέρειες.


Τα σγουρά μαλλιά μπορούν να  κάνουν ένα κυματιστό S,  ή η τριχα να γυρνά γύρω από τόν  εαυτό της αυτό που λέμε “ελατήριο” με αποτέλεσμα να μαζεύουν και να μην φαίνεται το μήκος τους. Επιπλέον  ειναι τα σγουρά  χοντρά μαλλιά που είναι πιο ίσια  στις ρίζες και πιο σγουρά προς  τα έξω ή και το αντίθετο. Οπως επίσης και τα σγουρά που αντί για “ελατήριο” κάνουν ένα έντονο zigzag, συνήθως αυτά είναι και πολύ “άγρια” και ατίθασα.
Πολύ συνήθη στις Ελληνίδες είναι τα μαλλιά που είναι ελαφρώς κυματιστα, όπου με  τα κατάλληλα προϊόντα styling εύκολα ισιωνουν ή και εύκολα  σγουραινουν.


Ο κάθε τύπος σγουρων μαλλιών χρειάζεται και αναδεικνύεται ιδανικά, ακολουθώντας και παρατηρώντας το μοτίβο τους.
Κάποιες φορές τα σγουρά μαλλιά μπορεί να έχουν όλους τους παραπάνω τύπους  μαζί, σε κάθε περίπτωση  το κατάλληλο κούρεμα οφείλει να είναι αυτό που λέμε προσωποποιημένο και “οργανικό”, δίνοντας βάση τόσο στο σχήμα και στην γεωμετρία όσο και στην υφή. Κάτι που πρέπει να ξέρεις ώστε να αποφύγεις τα στερεότυπα που λένε ότι τα σγουρά μαλλιά δεν  είναι για κοντά κουρέματα.


Στην ανάδειξη των σγουρων σου μαλλιών εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και τα κατάλληλα προϊόντα, ειναι φορές που θεωρείς ότι όσο πιο λιπαρά είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείς τόσο περισσότερη ενυδάτωση θα έχεις. Εδώ πρέπει να γνωρίζεις ότι τα  πολύ χοντρά υαλωδη σγουρά μαλλιά είναι σαν αδιάβροχα  και τα παχύρευστα προϊόντα όπως κάποια λάδια δεν απορροφούνται από την τρίχα σου με αποτέλεσμα να μην σου προσφέρουν το antifreeze αποτέλεσμα  που επιθυμείς, κάτι που μπορεί να σου προσφέρουν αποτελεσματικά τα προϊόντα με λεπτόρευστή η μοριακή σύνθεση.

Κάποιες φορές μπορεί να χρειάζεσαι ένα κοκτέιλ προϊόντων για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα το οποίο θα χρειαστεί να ανανεώσεις μετά τον ύπνο σου αφού το μαξιλάρι σου σίγουρα θα “αναστατώσει” τις μπούκλες σου. Για εσένα που έχεις σπαστά έως σγουρά λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο στις ρίζες θα προτιμήσεις προϊόντα με βάση το νερό.

Σε κάθε περίπτωση τα σγουρά μαλλιά έχουν τον δικό τους  έντονο χαρακτήρα και μάλιστα φέτος έχουν την τιμητική τους!