Μια hair expert μας εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για το french balayage

Μια hair expert μας εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για το french balayage

Πηγή: savoirville.gr

Και εκεί που είχες εξοικειωθεί με κάθε όρο που σχετίζεται με την ομορφιά και χρησιμοποιούσες τη λέξη balayage άριστα, έρχεται ξαφνικά το french balayage. Δεκάδες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σου. Είναι μια νέα τεχνική στις βαφές μαλλιών; Και εάν ναι, τι σημαίνει; Δεν είναι όλα τα balayage ίδια;

Όχι, δεν είναι όλα τα balayage ίδια. Αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι γιατί εδώ θα μάθεις ακριβώς τι κρύβεται πίσω από το french balayage.

Αρχικά, εάν είχες κάνει ποτέ balayage στα μαλλιά σου την περίοδο που έγινε μεγάλο trend γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν γινόταν σωστά. Οι γραμμές και τα κοψίματα ήταν έντονα και οι αποχρώσεις είχαν τεράστια διαφορά μεταξύ τους με το αποτέλεσμα να μη βγαίνει σωστό. Τώρα όμως οι hair experts έχουν τελειοποιήσει αυτήν την τεχνική και δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι εάν σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις.

Το γαλλικό balayage είναι μια φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που βασίζεται στα χρώματα. Και το κυριότερο, στα φυσικά μας χρώματα!

Το γαλλικό balayage πρέπει να δείχνει όμορφο, φωτεινό, υγιές. Και φυσικά να δείχνει πως έγινε χωρίς κόπο. Εμείς συμβουλευτήκαμε την hair expert Δήμητρα Δανίκα για να μας λύσει όλες τις απορίες και φυσικά για να μας δώσει έμπνευση και ιδέες.

Ποια είναι η σωστή τεχνική για ένα άρτιο αποτέλεσμα;

Αυτό που χαρακτηρίζει το french ballayage είναι το ανεπιτήδευτο και το sunkissed αποτέλεσμα. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να λάβεις υπόψιν σου την πυκνότητα, την υφή, το μήκος και το σχήμα των μαλλιών σου. Η σωστή τεχνική έχει να κάνει αρχικά με την κατάλληλη διάγνωση όλων των παραπάνω ώστε να αποφασίσει ο τεχνίτης την ιδανική τοποθέτηση χρώματος (τα κατάλληλα χωρίσματα), την επιλογή του χρώματος και φυσικά το σβήσιμο ανάμεσα στις αποχρώσεις ώστε να μη δημιουργείται απότομη μετάβαση από το πιο σκούρο τμήμα της ρίζας στο πιο ανοιχτό.

Ποιοι τύποι μαλλιών ή αποχρώσεις θεωρούνται οι καλύτεροι για το γαλλικό balayage;

Το french ballayage αγαπάει τα πιο ενιαία μήκη και ιδανικά από το πιγούνι και κάτω. Όσο αφορά όμως τις αποχρώσεις δεν υπάρχει περιορισμός, αρκεί αυτές να δημιουργούν το εφέ του φυσικού και διαδοχικού “ξανοίγματος” από τη ρίζα έως την άκρη. Πρέπει να πούμε ότι στα plus του french ballayage είναι η μη συχνή του συντήρηση. Επομένως καθίσταται ιδιαίτερα αγαπητό στις γυναίκες που θέλουν να έχουν ένα σύγχρονο και chic look χωρίς τη δέσμευση των επισκέψεων στο κομμωτήριο.

Η διάγνωση και η συμβουλευτική είναι ένα από τα βασικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το ιδανικό hair look ώστε τα μαλλιά σου να αποτελούν επιπλέον ένα μέσο έκφρασης.